Moldovenii, tot mai toleranți față de persoanele LGBTQ+. Pe ce loc s-au clasat în 2021
Full Article 2 minutes read

Moldovenii, tot mai toleranți față de persoanele LGBTQ+. Pe ce loc s-au clasat în 2021

Republica Moldova s-a clasat pe locul 36 din 49 în clasamentul ILGA (The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) – Europe privind cele mai prietenoase state față de persoanele LGBTQ+. Țara noastră a urcat două poziții în top față de anul trecut. În 2019, țara noastră se clasa pe locul 41.

Asociaţia LGBT ILGA-Europe a analizat 49 de ţări europene în urma căreia au fost stabilite cele în care homosexualii au parte de drepturi şi de o atitudine favorabilă la nivel de societate, dar şi cele aflate la polul opus, în care sunt priviţi cu ostilitate iar discursul public al diverselor instituţii este unul negativ.

Raportul a presupus ierarhizarea țărilor analizate pe o scală de la 0 la 100% , în funcţie de scorul obţinut la mai multe categorii, precum discriminarea persoanelor LGBT, respectarea sau violarea drepturilor omului, implementarea de legi care să recunoască drepturile persoanelor gay şi să le apere drepturile, libertatea de asociere şi de exprimare etc.

Potrivit clasamentului întocmit anual, cele mai prietenoase state față de persoanele LGBTQ+ sunt Malta, Belgia, Luxemburg, Portugalia și Norvegia. La polul opus sunt Armenia, Turcia, Rusia și Monaco.

România stă mai prost la acest capitol decât Republica Moldova, situându-se în 2021 pe locul 38. Celălalt vecin al Moldovei, Ucraina, este pe locul 40. Rusia ocupă locul 46.

Moldovenii, tot mai toleranți față de persoanele LGBTQ+. Pe ce loc s-au clasat în 2021

rainbow-europe.org

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: