Câte voturi ar obține PAS, PSRM, Partidul „ȘOR” și PCRM, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare? Sondaj
Full Article 2 minutes read

Câte voturi ar obține PAS, PSRM, Partidul „ȘOR” și PCRM, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare? Sondaj

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, doar patru partide ar accede în Legislativ: PAS, PSRM, PCRM și Partidul „ȘOR”. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat și desfășurat de CBS Research, IDIS Viitorul, în colaborare cu ISPRI „Ion Brătianu” și Fundația pentru Libertate Friedrich Naumann for Freedom, prezentat pe 13 octombrie. Datele se referă la alegătorii deciși.

În cazul unor alegeri legislative organizate duminica viitoare, cele mai multe voturi le-ar obține actuala guvernare – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Pentru această formațiune și-ar da votul aproape 39% dintre participanții la vot, care au decis cu cine vor vota.

Pe locul doi, cu o diferență de circa 8% s-ar clasa Partidul Socialiștilor (PSRM). Pentru socialiști ar vota aproape 31% dintre votanții deciși.

Partidul „ȘOR” ar obține aproape13% dintre voturile celor deciși, iar Partidul Comuniștilor – 6,1%, suficient pentru a accede în Legislativ.

Sub pragul electoral s-ar clasa Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și Partidul Nostru. Restul formațiunilor politice nu ar acumula nici măcar 1% dintre voturile alegătorilor care ar merge la vot.

 

Câte voturi ar obține PAS, PSRM, Partidul „ȘOR” și PCRM, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare? Sondaj

IDIS Viitorul

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1066 persoane cu vârstele de la 18 ani şi mai mult, din 13 regiuni geografice. Acesta are o eroare maximală de +-2.8%. Interviurile au fost realizate față în față în perioada 29 septembrie – 11 octombrie 2022 – în română și rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: