Câte voturi ar obține PAS, PSRM, Partidul „ȘOR” și PCRM, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare? Sondaj
Full Article 2 minutes read

Câte voturi ar obține PAS, PSRM, Partidul „ȘOR” și PCRM, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare? Sondaj

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, doar patru partide ar accede în Legislativ: PAS, PSRM, PCRM și Partidul „ȘOR”. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat și desfășurat de CBS Research, IDIS Viitorul, în colaborare cu ISPRI „Ion Brătianu” și Fundația pentru Libertate Friedrich Naumann for Freedom, prezentat pe 13 octombrie. Datele se referă la alegătorii deciși.

În cazul unor alegeri legislative organizate duminica viitoare, cele mai multe voturi le-ar obține actuala guvernare – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Pentru această formațiune și-ar da votul aproape 39% dintre participanții la vot, care au decis cu cine vor vota.

Pe locul doi, cu o diferență de circa 8% s-ar clasa Partidul Socialiștilor (PSRM). Pentru socialiști ar vota aproape 31% dintre votanții deciși.

Partidul „ȘOR” ar obține aproape13% dintre voturile celor deciși, iar Partidul Comuniștilor – 6,1%, suficient pentru a accede în Legislativ.

Sub pragul electoral s-ar clasa Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și Partidul Nostru. Restul formațiunilor politice nu ar acumula nici măcar 1% dintre voturile alegătorilor care ar merge la vot.

 

Câte voturi ar obține PAS, PSRM, Partidul „ȘOR” și PCRM, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare? Sondaj

IDIS Viitorul

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1066 persoane cu vârstele de la 18 ani şi mai mult, din 13 regiuni geografice. Acesta are o eroare maximală de +-2.8%. Interviurile au fost realizate față în față în perioada 29 septembrie – 11 octombrie 2022 – în română și rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: