Cazul fetiței violate de bunic. Ministra Nemerenco: Asistența medicală acordată micuței a fost cu abateri 
Full Article 2 minutes read

Cazul fetiței violate de bunic. Ministra Nemerenco: Asistența medicală acordată micuței a fost cu abateri 

Asistența medicală acordată fetiței de 1 an și 7 luni, care ar fi fost violată de propriul bunic, a fost cu abateri. Declarația a fost făcută de ministra Sănătații Ala Nemerenco, care a adăugat că a fost instituită o comisie de specialiști în domeniu pentru a fi efectuată o expertiză medicală a cazului. 

Oficialul moldovean a spus că a convocat pe 3 august, la minister, o ședință cu medicii și reprezentanții administrației Centrului de Medicină Legală și Institutului Mamei și Copilului.

„În urma discuției cazului si analizei documentelor prezentate am stabilit că asistența medicală a fost acordată micuței cu abateri de la Protocolul „Managementul clinic al cazului de viol””, a scris Nemerenco, pe Facebook.

Prin urmare, ministra a spus că a instituit prin ordin o comisie din specialiști în domeniu care va efectua o expertiză medicală a cazului dat cu constatările de rigoare. „Vom reveni în termeni proximi cu concluziile si măsurile aplicate”, a conchis Nemerenco.

Cu referire la cazul de abuz sexual, TV8 scrie că la spitalul din Anenii Noi, medicii nu i-ar fi acordat niciun ajutor micii paciente. La fel, s-ar fi întâmplat și la Institutul Mamei și Copilului, care a decis să o interneze abia pe 2 august, după ce echipa TV8 a insistat ca medicii să o examineze repetat pe fetiță.

Cazul cu presupusul caz de viol ar fi avut loc pe 31 iulie curent, la Anenii Noi. Fetița, în vârstă de doar 1 an și 7 luni, ar fi fost violată de propriul bunic, în vârstă de 44 de ani, după ce a fost lăsată, pentru câteva ore, în grija acestuia. Mama copilei, o femeie în vârstă de 24 ani, a fost cea care a sesizat poliția.

Contactată de NM pe 1 august pentru detalii, asistenta medicală din Secția de Copii și Pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi a refuzat să ne ofere mai multe detalii cu referire la starea de sănătate a fetiței. „Sunați mâine și o să discutați cu șefa secției. Eu nu vă pot spune nimic”, a declarat ea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: