CC a decis: Constituția va fi modificată în partea care ține de sistemul judecătoresc
Full Article 1 minutes read

CC a decis: Constituția va fi modificată în partea care ține de sistemul judecătoresc

Curtea Constituțională a prezentat astăzi avizul pozitiv referitor la modificarea Constituției Republicii Moldova în partea care ține de sistemul judecătoresc, transmite MOLDPRES.

Potrivit avizului prezentat de către judecătorii constituționali, proiectul de lege prezentat de Guvernul Republicii Moldova la data de 30 septembrie respectă procedurile, limitele temporale de revizuire și limitelor materiale de revizuire.

Astfel, Curtea Constituțională a decis că proiectul de lege pentru modificarea Constituției „respectă condițiile de revizuire a Constituției și poate fi prezentat spre examinare Parlamentului” și că „proiectul poate fi adoptat de Parlament după cel puțin 6 luni de la data prezentării inițiativei corespunzătoare”.

***

Pe 22 septembrie, Curtea Constituțională a avizat negativ proiectul de lege elaborat de guvern,  după ce judecătorii au constatat mai multe prevederi care intră în conflict cu normele constituționale.

La 22 ianuarie curent, cabinetul de miniștrii a adoptat o hotărâre prin care se solicita modificarea Constituției Republicii Moldova în vederea întăririi autorității judecătorești.

Pe 1 iulie, guvernul a solicitat o avizare asupra acestei hotărâri din partea Curții Constituționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: