Ce au găsit procurorii anticorupție la Ruslan Popov, în urma perchezițiilor 
Full Article 2 minutes read

Ce au găsit procurorii anticorupție la Ruslan Popov, în urma perchezițiilor 

Procuratura Anticorupție (PA) informează că, pe 7 mai, au fost efectuate percheziții la domiciliul lui Ruslan Popov, fostul adjunct al Procurorului General suspendat, precum şi la domiciliul unui complice al acestuia, vizaţi în cadrul unui dosar de spălarea banilor. În rezultatul perchezițiilor, la domiciliul lui Popov au fost ridicate documente și înscrisuri de ciornă, 3 telefoane mobile, un bloc de sistem, o agendă personală și alte înscrisuri care indică asupra unor mijloace băneşti în euro.

La complicele acestuia au fost depistate şi ridicate 3 telefoane mobile, 2 stick-uri şi o carte de vizită, care urmează să fie analizate şi cercetate în ansamblu cu alte probe administrate în cadrul acestei cauze penale – comunică Procuratura Anticorupție.

PA menționează că Ruslan Popov, fostul adjunct al Procurorului General suspendat, este suspectat de faptul tăinuirii şi deghizării naturii, originii, dar şi deplasării proprietăţii reale a unui bun imobil, aflat în centrul capitalei, pe care îl deţinea în calitate de beneficiar efectiv.

Mai exact, acesta în perioada anilor 2013-2019 a înregistrat dreptul de proprietate asupra bunului imobil vizat pe numele unei persoane interpuse, în scopul tăinuirii veniturilor ilicite investite în acest bun, care se atribuie la categoria proporţiilor deosebit de mari.

La această etapă a efectuării urmăririi penale pe caz, în privinţa ex-adjunctului Procurorului General suspendat, nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere. Acesta a fost citat la Procuratura Anticorupţie pentru a i se aduce la cunoştinţă ordonanţa de recunoaştere în calitate de bănuit şi a fi audiat pe marginea circumstanţelor cazului investigat.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: