Ce avere declară procurorul general, Alexandr Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

Ce avere declară procurorul general, Alexandr Stoianoglo

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a depus vineri, 27 decembrie, declarația de avere și interese personale. Potrivit documentului publicat pe portalul Autorității Naționale de Integritate (ANI), în ultimul an, înainte de a fi învestit în funcția de șef al Procuraturii Generale, Stoianoglo a ridicat un salariu anual de aproape 650 de mii de lei.

Potrivit documentului, acesta a lucrat în anul curent pentru organizația finlandeză „Crisis Management Initiative”, fiind remunerat cu 646 de mii de lei și ridicând, lunar, timp de 11 luni, un salariu de peste 58 de mii de lei.

Alexandru Stoianoglo declară un aparatement de 161 de metri pătraţi, în valoare de 942 de mii de lei, care a fost cumpărat în 2003 și o altă avere imobilă evaluată la 844 de mii de lei, care a fost achiziționată în 2016.

Din 2017, procurorul general are în proprietate o mașină de model „Hundai Tucson”, care a costat 350 de mii de lei și mai are o mașină din 2007 de marca „Mitsubishi” evaluată la 80 de mii de lei.

Într-un cont bancar, Alexandr Stoianoglo păstrează 11 800 euro.

Precizăm că Alexandr Stoianoglo a fost învestit în funcția de procuror general în data de 29 decembrie după ce candidatura lui a fost selectată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și înaintată spre aprobare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: