Ce pedeapsă a primit un moldovean care și-a violat fiica minoră. A pledat nevinovat în timpul procesului de judecată
Full Article 2 minutes read

Ce pedeapsă a primit un moldovean care și-a violat fiica minoră. A pledat nevinovat în timpul procesului de judecată

Un bărbat a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce și-a violat fiica biologică, în vârstă de 13 ani. Sentința a fost pronunțată pe 30 mai curent.

Potrivit Procuraturii Generale, infrancțiunea a avut loc pe 30 septembrie 2022, aproximativ la miezul nopții, în incinta domiciliului inculpatului situată într-un sat din centrul țării. Bărbatul acționând cu intenție directă, conștientizând pericolul social al acțiunilor sale, a întreținut un raport sexual forțat cu fiica sa minoră. Sursa citată menționează că individul a încercat să mai întrețină și alte acte sexuale, însă din cauze independente de voinţa lui, nu a reușit.

Astfel, instanța de judecată l-a recunoscut vinovat pe bărbat pe 2 capete de acuzare și anume: săvârșirea infracțiunii de viol al unei persoane care nu a împlinit vârsta de 14 ani (art.171 alin.(3) lit.b) din Codul penal) și tentativă de acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite în privința unei persoane care nu a împlinit vârsta de 14 ani (art.27, art.172 alin.3 lit.a) din Codul penal).

În consecință, inculpatului i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de 15 ani de închisoare, cu executarea acesteia în penitenciar de tip închis.

De menționat că, în cadrul procesului de judecată, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a pledat nevinovat.

Sentința poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: