Ce volume de gaz am putea primi de la Gazprom în luna noiembrie? Răspunsul șefului Moldovagaz
Full Article 2 minutes read

Ce volume de gaz am putea primi de la Gazprom în luna noiembrie? Răspunsul șefului Moldovagaz

Gazprom va livra pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului în luna noiembrie 54 de milioane de metri cubi de gaze din necesarul de 77 de milioane de metri cubi. Acesta a declarat pentru Radio Moldova că preţul va fi mai mic decât în prezent.

„77 de milioane va consumul pe întreg malul drept, dintre care 54 avem asigurați, respectiv , diferența de 23 urmează să cumpărăm de pe piață. Cred că sunt soluții pe care le vom găsi și implementa. Prețul va fi mai mic, cred că va fi mai jos de o mie. Noi suntem în discuții, așteptăm confirmarea, dar suntem optimiști că nu o să ajungem la scenariul numărul 1 când vor fi sistate livrările de gaze. Cel mai probabil ne vor fi livrate aceleași volume care au fost în octombrie”, a precizat Ceban.

Anterior viceprim-ministrul Andrei Spînu a declarat că dacă Gazprom va livra aceeași cantitate de gaz ca în luna octombrie, asta ar însemna pentru Republica Moldova o reducere cu 60% a volumelor.

Amintim că concernul rus Gazprom a limitat livrările de gaze către Republica Moldova în luna octombrie cu 30 la sută. Gigantul rusesc a confirmat livrarea doar a 5.7 mln m3 de gaze naturale livrate pe zi pentru ambele maluri ale Nistrului, din cele 8.06 milioane m3 livrate anterior.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: