Ce vor face pe 2 noiembrie elevii din școlile unde astăzi sunt amplasate secții de votare
Full Article 2 minutes read

Ce vor face pe 2 noiembrie elevii din școlile unde astăzi sunt amplasate secții de votare

În instituțiile de învățământ din Chișinău, unde sunt amplasate secții de votare, pe data de 2 noiembrie orele vor fi organizate în regim online. Un ordin în acest sens a fost emis de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport.

Potrivit autorităților, în scopul asigurării protecției sănătății elevilor și angajaților instituțiilor de învățământ, activității secțiilor de votare amplasate în unele instituții de învățământ pentru organizarea alegerilor prezidențiale din 01.11.2020, conducătorii instituțiilor de învățământ general din țară, în care sunt amplasate secții de votare, sunt obligați să asigure:

–  igienizarea, în data de 02.11.2020, a spațiilor în care au activat secțiile de votare și a fost desfășurat procesul de votare în cadrul alegerilor prezidențiale din 01.11.2020;

–  organizarea activităților didactice în sistem online în ziua de 2 noiembrie 2020.

–  restricționarea accesului elevilor și angajaților în incinta instituțiilor de învățământ în perioada 31.10.2020-2.11.2020;

Amintim că pe 1 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători, adică circa 1 mln de oameni. Pentru alegătorii din stânga Nistrului au fost deschide 42 de secții de votare.

Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: