Ceban a anunțat când va fi semnat contractul de achiziție și livrare a 100 de autobuze noi pentru mun. Chișinău
Full Article 2 minutes read

Ceban a anunțat când va fi semnat contractul de achiziție și livrare a 100 de autobuze noi pentru mun. Chișinău

Pe data de 1 iulie va fi semnat contractul de achiziție și livrare a 100 de autobuze noi de model Isuzu. Despre acest lucru a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban, într-un live pe Facebook.

„Știrea bună este că am ajuns la toate clarificările pe partea contractuală cu Isuzu, pentru procurarea celor 100 de autobuze pentru municipiul Chișinău. Joi vom semna contractul de achiziționare și livrare a acestor autobuze. Atunci vom da detalii în ceea ce ține de livrarea propriu-zisă”, a spus Ceban.

„Au fost discuții în spațiul public referitor la cele 58 de unități de transport. Sunt partide diferite. În total, până la sfârșitul anului vom avea minim 158 de autobuze aduse la Chișinău”, a mai spus Ceban.

Menționăm că în aprilie 2021, municipalitatea a anunțat că va cumpăra 100 de autobuze noi pentru „Parcul Urban de Autobuze” de la ofertantul MAZ. Acesta a fost desemnat câştigătorul concursului. Totuși, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a dispus anularea deciziei Primăriei Chișinău de atribuire a contractului de achiziție pentru 100 de autobuze companiei MAZ. Astfel, câștigător a fost desemnată compania Isuzu.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze al Capitalei are 143 de mijloace de transport, dintre care o sută au termenul de exploatare depășit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: