Ceban cere vaccinarea profesorilor din capitală fără rând, în etapa doua de vaccinare
Full Article 2 minutes read

Ceban cere vaccinarea profesorilor din capitală fără rând, în etapa doua de vaccinare

Primarul general, Ion Ceban, cere ca în etapa doua de vaccinare să fie incluși profesorii și cadrele didactice la dorința. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței primăriei Chișinău de pe 22 martie.

Edilul spune că până în prezent circa 70 de procente dintre cadrele medicale din municipiu s-au vaccinat.

„Ne-am gândit că dacă ne dorim să ne întoarcem în bănci, ar fi bine ca în această perioadă la fel și profesorii la dorință și nu obligatoriu cum vehiculau și manipulau unii să fie vaccinați. Ei sunt în zona de risc și la fel în prima linie. Conform practicilor internaționale epidemiologice, vaccinarea se prioritizează în zonele și regiunile cu incidența sporită la infecție, ceea ce este caracteristic mun. Chișinău mai ales în ultima perioadă”, a declarat Ceban.

Până la momentul actual, peste 20 de mii de persoane au fost vaccinate de la începerea campaniei.

Amintim că România a livrat prima donație a vaccinului AstraZeneca COVID-19 către Moldova pe 27 februarie, permițând Moldovei să înceapă vaccinarea lucrătorilor medicali din prima linie pe 2 martie. Moldova este prima țară din Europa care a primit 14 400 de doze de vaccin împotriva Covid-19 de la Facilitatea COVAX pe 4 martie.

Menționăm că, pe data de 22 martie, urmează să fie livrat pe paltforma COVAX alt lot de vaccin AstraZeneca, în număr de 21 600 doze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: