Ceban: Consecințele furtunii ar urma să fie lichidate în trei zile, iar din fondul de rezervă al capitalei vor fi alocate 2,5 mln lei
Full Article 1 minutes read

Ceban: Consecințele furtunii ar urma să fie lichidate în trei zile, iar din fondul de rezervă al capitalei vor fi alocate 2,5 mln lei

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a municipiului Chișinău va aloca din fondul de rezervă al capitalei 2,5 milioane de lei. Decizia a fost luată pe 10 august, după ce ieri o ploaie puternică a făcut ravagii în capitală.  Potrivit primarului Ion Ceban, consecințele intemperiei ar urma să fie lichidate în trei zile. 

Totodată, membrii CSE au decis să asigure în mod prioritar accesul în curțile blocurilor și în cele ale grădinițelor, școlilor, instituților sociale și să înlăture  cablurilor căzute și stâlpii doborâți.

De asemenea, se va interveni și la lichidarea efectelor provocate de inundații, inclusiv lucrări în subsoluri și pe acoperișuri, a precizat Ion Ceban. Între timp, muncitorii vor avea un program extins de muncă și vor fi remunerați financiar conform programului suplimentar stabilit.

Potrivit edilului, cele mai afectate sectoare au fost Ciocana și Rîșcani, iar la această oră toate serviciile municipale sunt în teren la înlăturarea consecințelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: