Ceban, despre Paște și Blajini: „Cel mai probabil, și în acest an vom sărbători în cercuri restrânse”
Full Article 2 minutes read

Ceban, despre Paște și Blajini: „Cel mai probabil, și în acest an vom sărbători în cercuri restrânse”

Cel mai probabil, în acest an, locuitorii capitalei vor prăznui Paștele și Paștele Blajinilor la fel ca anul trecut. Anunțul a fost făcut de către primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din 5 aprilie. Edilul a îndemnat oamenii să pomenească răposații acasă.

„În curând vom lua decizia referitoare la sărbătorirea Paștelui și Paștelui Blajinilor. Cel mai probabil și în acest an vom rămâne să sărbătorim în cercuri restrânse, cu familia și părinții, nu neapărat vom merge în cercuri mari, iar după miezul nopții nu ne vom afla pe străzi. De Paștele Blajinilor vom pomeni, și în acest an, pe cei răposați în afara cimitirelor și de preferință, acasă. Știu că este dureros și că în ultimul an am pierdut mulți oameni dragi și apropiați, dar cel mai bine este ca să nu ne supunem riscului”, a declarat Ceban.

Amintim că, anul trecut,  de Paștele Blajinilor, cimitirele din municipiul Chișinău au fost închise. În contextul pandemiei de COVID-19, sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost nevoit să amâne Paștele Blajinilor, care în mod tradițional era desfășurat la o săptămână după Paști, pentru luna iunie, în loc de aprilie.

Ulterior,  în zilele de 6,7 și 8 iunie, transportul public nu a activat, conform deciziei luate de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. Autoritățile au recomandat moldovenilor să se abțină de la vizitarea mormintelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: