Ceban: Primăria ar putea fi obligată să plătească 17 mln lei unei companii „fantome” (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

Ceban: Primăria ar putea fi obligată să plătească 17 mln lei unei companii „fantome” (UPDATE)

Primăria Chișinău poate fi prejudiciată cu circa 17 milioane de lei. Avertizarea vine din partea primarului general Ion Ceban, care susține că Primăria capitalei ar putea fi obligată să compenseze suma, drept venit ratat al SA „Locuințe pentru toți”, care a falimentat acum 10 ani. Ședința de judecată la Curtea de Apel era planificată pentru dimineața de 2 februarie.

UPDATE (11:00) Ședința Curții de Apel Chișinău a fost amânată pentru data de 9 februarie.

Marți, judecătorii vor examina cererea de revizuire depusă de Primăria Municipiului Chișinău prin care se solicită anularea hotărârilor de judecată anterioare, prin care Primăria a fost obligată să compenseze în mod solidar cu Întreprinderea Municipală „Direcția Construcții Capitale” suma de circa 17 milioane de lei cu titlu de prejudiciu/venit ratat al SA „Locuințe pentru toți”.

Situația a fost creată după ce, în anul 2011, în privința Companiei de construcții „Locuințe pentru toți” a fost intentat proces de insolvabilitate. Peste 8 ani de la intentarea procesului de insolvabilitate, prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, ulterior menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău, s-a dispus încasarea banilor.

„Astăzi, în cazul în care cererea Primăriei va fi respinsă de către judecătorii Curții Apel Chișinău, va trebui să achităm circa 17 milioane de lei unei companii în faliment și care este de fapt una „FANTOMĂ”, iar timp de un deceniu nu mai este activă. Noi revizuirea am depus-o după ce am aflat, în luna iulie 2020, prin răspunsul Procuraturii, că factorii de decizie ai companiei de construcție sunt învinuiți în comiterea actelor de escrocherie, precum și pentru delapidarea averii străine”, a precizat Ceban.

Mai mult, primarul susține că, în pofida faptului că urmărirea penală nu este finalizată și nu au fost stabilite toate circumstanțele instanțele anterioare, s-a dispus încasarea a circa 17 milioane din contul Primăriei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: