CEC a anunțat câți observatori naționali și internaționali vor monitoriza alegerile prezidențiale
Full Article 1 minutes read

CEC a anunțat câți observatori naționali și internaționali vor monitoriza alegerile prezidențiale

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 vor fi monitorizate de 1 884 observatori naționali și 309 observatori internaționali.

Potrivit Serviciului de presă al Comisiei Electorale Centrale, 77 de observatori din partea organizațiilor neguvernamentale și a misiunilor diplomatice și 156 de observatori înaintați de către concurenții electorali au fost acreditați pentru secțiile de vot din afara țării.

Pentru secțiile de votare de pe teritoriul țării, consiliile electorale de circumscripție au acreditat, la cererea concurenților electorali, câte un observator național.

CEC atenționează că observatorii nu fac parte din componența organelor electorale inferioare, iar activitatea lor nu este remunerată financiar de către CEC, ci de către subiecții care au solicitat acreditarea lor.

Legislația actuală stabilește că observatorii au dreptul să asiste la toate operațiunile electorale, la toate ședințele organelor electorale, inclusiv în ziua alegerilor, fără a interveni în procesul electoral sau în alte aspecte electorale şi să informeze președintele organului electoral despre neregulile observate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: