CEC a încheiat procesul de tipărire a buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor locale din mun. Bălți
Full Article 2 minutes read

CEC a încheiat procesul de tipărire a buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor locale din mun. Bălți

Comisia Electorală Centrală (CEC) a încheiat procesul de tipărire a buletinelor de vot pentru organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți. În total, au fost tipărite 102 105 buletine de vot. 

Pe parcursul zilei de astăzi, 17 decembrie, buletinele de vot, împreună cu alte materiale electorale, au fost transmise consiliilor electorale de circumscripție, iar mâine dimineață, conform procedurilor legale, acestea se vor remite birourilor electorale ale secțiilor de votare în baza unor acte de predare.

CEC a încheiat procesul de tipărire a buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor locale din mun. Bălți

CEC

Menționăm că duminică, 19 decembrie 2021, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului municipiului Bălți. Cetățenii vor trebui să aleagă între candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chirilciuc.

Anterior, candidata Partidului Politic Șor, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate, iar ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere. La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin.  În consecință, în turul doi vor participa candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi).

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: