Candidații care participă în al doilea tur sunt supuși acelorași restricții ca și în primul tur, fiind interzisă utilizarea resurselor administrative. Aceasta include interdicția de a lansa sau participa la lansarea unor proiecte de infrastructură finanțate din bugetul public național, precum și utilizarea bunurilor și echipamentelor publice, informează CEC.
De asemenea, autoritățile și instituțiile publice nu pot oferi candidaților bunuri sau alte favoruri, cu excepția cazurilor reglementate prin contracte în condiții de egalitate.
Concurenții electorali au dreptul de a organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile locale sunt obligate să asigure desfășurarea acestor evenimente în condiții egale pentru toți candidații. Agitația electorală este permisă doar până în ziua de vineri înainte de vot.
***
În urma scrutinului prezidențial din 20 octombrie, niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină victoria din primul tur. Maia Sandu, susținută de partidul de guvernare PAS, s-a clasat pe primul loc, cu un total de 42,45% din voturi (656354), iar Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM, a obținut 25.98% din sufragii (401726 voturi).
Al doilea tur de scrutin urmează să se desfășoare pe 3 noiembrie.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!