CEC, obligat de Curtea de Apel să examineze contestația Blocului PCRM-PSRM în privința PAS (DOC)
Full Article 2 minutes read

CEC, obligat de Curtea de Apel să examineze contestația Blocului PCRM-PSRM în privința PAS (DOC)

Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală (CEC) să examineze contestația depusă de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, în care aceștia acuză Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de faptul că ar folosi imaginea preşedintei Maia Sandu în campania electorală. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel Chișinău, astăzi, 17 iunie. 

„Se admite acțiunea înaintată de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate cu privire la anularea răspunsului nr.CEC-8/4175 din 12.06.2021 și obligarea examinării contestației depuse înregistrată nr.CEC-10AP/6 din 09.06.2021”, se arată în decizia Curții de Apel.

Totodată, „se anulează răspunsul Comisiei Electorale Centrale nr.CEC-8/4175 din 12.06.2021” și „se obligă Comisia Electorală Centrală să examineze contestația depusă de către Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor”.

Decizia Curții de Apel Chișinău by Maxim Stratan on Scribd

Amintim că pe 9 iunie, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a depus o contestație la CEC, în legătură cu acțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate. Comuniștii și socialiștii au acuzat PAS că a utilizat imaginea președintei țării Maia Sandu în anumite materiale electorale.

Pe 14 iunie, CEC a anunță că a examinat contestația depusă de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și a notat că examinarea contestației nu ține de competența sa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: