„Cel mai lung atac asupra Lvov”. Ucraina raportează incendii și victime în vestul țării 
Full Article 2 minutes read

„Cel mai lung atac asupra Lvov”. Ucraina raportează incendii și victime în vestul țării 

Autoritățile și jurnaliștii ucraineni raportează noi atacuri ale Federației Ruse asupra Lvov, cel mai mare oraș din vestul Ucrainei. Se menționează că „acesta a fost cel mai lung atac asupra Lvov de-a lungul invaziei”. Un bărbat se află în stare gravă la spital. Acesta a fost scos de sub dărâmăturile unui depozit, distrus de o dronă și în cadrul căruia a izbucnit un incendiu. La fel, în timpul atacului din Lvov, dronele rusești au zburat deasupra centrului istoric al orașului, care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. 

Șeful administrației regionale din Lvov Maksim Kozițkii a spus că în urma atacului rusesc asupra orașului două persoane au avut de suferit – un bărbat și o femeie. Ei au fost scoși de sub dărâmăturile unui depozit, distrus de o dronă. În cadrul depozitului, potrivit autorităților ucrainene, a izbucnit un incendiu.

Femeia, preliminar, este fără traumatisme. Bărbatul este în stare gravă”, a menționat Kozițkii, pe Telegram. Potrivit primarului orașului Andrei Sadovoi, bărbatul are 26 de ani. Acesta se află la spital și i se acordă tot ajutorul necesar.

Potrivit corespondenților serviciului ucrainean al BBC, în timpul atacului din Lvov, drone kamikaze rusești au zburat deasupra centrului istoric al orașului, care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv peste piața principală „Rînok”

Corespondenții noștri au văzut cel puțin două drone zburând deasupra centrului, la o altitudine extrem de joasă. În diferite zone ale orașului s-au auzit explozii”, scrie BBC. 

Potrivit jurnaliștilor serviciului ucrainean al BBC, dronele de tip Shahed au atacat Lvov după ora patru dimineața – „și acesta a fost cel mai lung atac asupra Lvov de-a lungul invaziei la scară largă”. Se menționează că „dronele zburau spre oraș din direcții diferite” și că atacul s-a încheiat în jurul orei 06:00.

Partea rusă nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: