Cel puțin 60 de morți, din două lovituri. Armata ucraineană ar fi atacat cu rachete soldații ruși, în Donețk
Full Article 1 minutes read

Cel puțin 60 de morți, din două lovituri. Armata ucraineană ar fi atacat cu rachete soldații ruși, în Donețk

Zeci de soldați ruși ar fi murit, după ce armata ucraineană ar fi atacat cu rachete de artilerie HIMARS un teren folosit pentru antrenamente de armata rusă din regiunea ucraineană ocupată Donețk. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 20 februarie, anunță publicația „Novosti Donbasa”, cu referire la BBC. Potrivit sursei, victimele atacului ar fi devenit zeci de pușcași ruși, care își așteptau comandantul, în acel moment, aliniați într-un câmp deschis.

În momentul atacului, militarii Brigăzii 36 de pușcași se aflau în formare la poligonul de antrenament, scrie sursa citată. Soldații ruși, scrie BBC, erau aliniați la poligonul de antrenament și așteptau sosirea comandantului, generalul-maior Oleg Moiseev.

„Militarii s-au aliniat într-un câmp deschis”, a spus unul dintre soldații supraviețuitori, într-o înregistrare video online.

În total, conform estimărilor, cel puțin 60 de persoane ar fi putut muri în urma atacului.

Ucraina nu a comentat, deocamdată, incidentul.

Între timp, imagini foto și video cu zeci de cadavre ale soldaților ruși morți au fost publicate pe rețele de socializare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: