Celebrul medic Grigore Zapuhlîh, decorat de mitropolitul Vladimir cu Ordinul „Meritul Bisericesc”
Full Article 1 minutes read

Celebrul medic Grigore Zapuhlîh, decorat de mitropolitul Vladimir cu Ordinul „Meritul Bisericesc”

Șeful catedrei de Neurochirurgie din cadrul Universității de Medicină „Nicolae Testemițanu”, ex-directorul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie Grigore Zapuhlîh a primi ordinul „Meritul Bisericesc” de gradul II. Distincția i-a fost conferită celebrului medic de către mitropolitul Vladimir, potrivit unui comunicat emis de Mitropolia Moldovei pe 4 ianuarie.

Potrivit comunicatului citat, mitropolitul Vladimir i-a adresat profesorului Grigore Zapuhlîh, despre care spune că ar fi „unul dintre promotorii valorilor creștine în instituțiile medicale din țară”, felicitări şi mulțumiri „pentru truda depusă pe parcursul anilor în ogorul medicinei autohtone”.

„Drept apreciere pentru truda depusă, șeful catedrei, dl Grigore Zapuhlîh a fost decorat de către Întâistătător cu înalta distincție bisericească – Ordinul „Meritul Bisericesc” de gradul II”, anunță comunicatul citat.

Amintim că Grigore Zapuhlîh a condus Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” din 2015, timp de opt ani. El a plecat din această funcție la sfârșitul anului 2023. În prezent, interimatul funcției este ocupat de neurochirurgul Vladimir Dolghi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: