Cetățenia Moldovei, scoasă la vânzare de un ex-angajat al MAI. Utiliza acte emise de autoritățile nerecunoscute din Transnistria AUDIO/VIDEO
Full Article 2 minutes read

Cetățenia Moldovei, scoasă la vânzare de un ex-angajat al MAI. Utiliza acte emise de autoritățile nerecunoscute din Transnistria AUDIO/VIDEO

Un fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost reținut. Începând cu anul 2021, el ar fi coordonat o schemă infracțională în rezultatul căreia era acordată cetățenia Republicii Moldova. S-a depistat că solicitanții cetățeniei Moldovei prezentau, la ghișeele Agenției Servicii Publice (ASP), acte ale altor persoane – emise de autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană – dar cu fotografia reală a solicitanților. Pe 10 septembrie au fost efectuate 13 percheziții la Chișinău, Anenii Noi și Căușeni. 

Poliția Republicii Moldova a anunțat, pe 11 septembrie, despre reținerea unui fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne. Cel din urmă, începând cu anul 2021, ar fi organizat și desfășurat o schemă infracțională în rezultatul căreia era acordată cetățenia Republicii Moldova.

Fostul angajat al MAI, cu vârsta de peste 40 de ani, ar fi coordonat o schemă prin care mai mulți solicitanți ai cetățeniei Moldovei prezentau, la ghișee – angajaților ASP, certificatul de naștere și acte de tip vechi ale altor persoane – emise de autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană – dar cu fotografia reală a solicitanților.

„Așadar, erau prezentate pașapoarte interne falsificate, în baza cărora prezumtiv mai multe persoane au primit cetățenia Moldovei”, au comunicat reprezentanții poliției.

Printre solicitanți ai cetățeniei Moldovei se regăseau și două persoane din Ucraina, stabilite deja de oamenii legii.

Pe 10 septembrie au fost efectuate 13 percheziții corporale la domiciliile, oficiile și birourile de serviciu ale angajaților Centrelor multifuncționale ale ASP din Chișinău, Anenii Noi și Căușeni și a altor persoane implicate în schema infracțională.

„Urmează ca ulterior reținerii bănuitului, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale să cerceteze probele acumulate și să determine necesitatea solicitării aplicării arestului preventiv. Investigațiile continuă, inclusiv în vederea deconspirării tuturor membrilor grupului infracțional, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, au precizat reprezentanții poliției.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: