„Cetățenii au o singură întrebare pentru Dodon și Voronin”. PAS a refuzat participarea la dezbaterile inițiate de PCRM-PSRM
Full Article 2 minutes read

„Cetățenii au o singură întrebare pentru Dodon și Voronin”. PAS a refuzat participarea la dezbaterile inițiate de PCRM-PSRM

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a refuzat invitația reprezentanților Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor cu privire la participarea la dezbateri publice în seara de 7 iulie. Într-un comunicat de presă, membrii PAS au argumentat decizia prin faptul că nu au ce discuta cu „hoții care se hrănesc din kulioace”.

„PAS nu are ce discuta cu hoții care se hrănesc din kulioace. Hoții vor discuta cu cetățenii pe 11 iulie și vor primi judecata pe care o merită. PAS discută zi de zi cu oamenii din fiecare sat, din fiecare oraș din Moldova, din toate colțurile lumii – oameni alungați din țară de voi. Cetățenii au o singură întrebare pentru Dodon, Voronin, socialiști și comuniști – Ce era în kuliok?”, se arată în declarație.

Amintim că Blocul PCRM-PSRM a invitat reprezentanții PAS la dezbateri publice. Acestea ar fi urmat să se desfășoare în seara de 7 iulie, la Palatul Republicii, începând cu ora 19:00.

În această dimineață, socialistul Vlad Bătrîncea a anunțat că i-a transmis președintelui interimar al PAS Igor Grosu regulamentul dezbaterilor respective. Potrivit lui Bătrîncea, subiectele abordate țineau de domeniile: economie, dezvoltare regională, politici sociale, educație, justiție și combaterea corupției, reglementarea transnistreană, politică externă.

Contactați de NM în dimineața de 7 iulie, reprezentanții PAS au răspuns că nu refuză invitația. „Sunt mai mulți voluntari la PAS – inclusiv oameni pe care Dodon i-a dat în judecată pentru că l-au făcut hoț – care vor să meargă la dezbateri cu Dodon si socialiștii. Vom reveni cu detalii mai târziu”, a precizat Aurica Rusnac-Jardan, purtătoarea de cuvânt a PAS.

Ulterior, socialistul Vlad Bătrîncea a scris pe pagina sa de Facebook că PAS s-ar teme „de discuții deschise și directe”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: