„Chiar ieri am înaintat propunerea”. Ministrul Sănătății a spus ce se va întâmpla cu nunțile și cumetriile
Full Article 2 minutes read

„Chiar ieri am înaintat propunerea”. Ministrul Sănătății a spus ce se va întâmpla cu nunțile și cumetriile

Activitățile festive, precum nunţile, cumetriile sau zilele de naştere sunt interzise, la această etapă, reieşind din situaţia epidemiologică existentă în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul conferinței de presă din 19 iunie.

Viorica Dumbrăveanu a menţionat că deja au avut loc, pe parcursul zilei de sâmbătă şi duminică „anumite ceremonii care erau organizate pe platforma alimentaţiei publice”.

„În condiţiile date, chiar ieri, colegii au înaintat la Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică propunerea, care este acceptată de către toţi membrii, de a interzice desfăşurarea ceremoniior îndiferent de numărul de persoane”, a spus ministra.

Activitatea sectorului HoReCa a fost reluată din 15 iunie, în contextul prevederilor emise de autorităţi, cu respectarea tuturor condiţiilor de prevenire şi răspândire a infecţiei COVID-19.

Pe 29 mai, președintele Igor Dodon spunea că este posibil ca restricțiile privind adunările cu un număr mai mare de 50 de persoane să fie revizuite și extinse până la 100 de persoane. 

Anterior, autoritățile au anunțat că toate adunările cu un număr mai mare de 50 de persoane sunt interzise, din cauza riscului răspândirii pandemiei de COVID-19.

Potrivit legii, nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică se pedepsește cu amendă de la 22 500 lei la 25 000 de lei aplicată persoanei fizice, și de la 50 000 lei la 75 000 lei aplicată persoanei juridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: