Chicu a plecat în Belarus, la summitul Uniunii Economice Euroasiatice. Va căuta investitori în industria Moldovei
Full Article 1 minutes read

Chicu a plecat în Belarus, la summitul Uniunii Economice Euroasiatice. Va căuta investitori în industria Moldovei

Premierul Ion Chicu întreprinde o vizită oficială la Minsk, Belarus, unde se desfășoară summitul șefilor de guverne ale statelor membre a Uniunii Economice Euroasiatice, în cadrul căruia țara noastră are statut de observator. Într-o postare publicată pe 16 iulie pe pagina sa de facebook, șeful executivului a menționat că are planificate mai multe întrevederi cu prim-miniștrii altor țări.

„Pe parcursul săptămânii, am avut mai multe activități și întrevederi cu partenerii noștri occidentali. Acum, mergem spre Est, pentru a asigura posibilitate producătorilor moldoveni să-și vândă produsele pe piețele răsăritene. Politica externă echilibrată este abordarea noastră fermă! Avem planificate și căteva întrevederi bilaterale cu prim-miniștrii participanți la eveniment. Și aici pe agendă – cooperarea economică”, a scris Chicu pe pagina sa de facebook.

Ion Chicu a mai menționat că va prezenta omologilor săi proiectul dezvoltării celor 16 platforme industriale în raioanele țării.

„Or în cadrul întrevederilor precedente, mai mulți dintre ei menționau despre interesul businessului (din țările lor) de a investi în industria Moldovei. Pentru a avea acces pe piețele din vest”, a mai scris Chicu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: