Chicu: „Unul din comentariile mele pe rețelele de socializare, în mod absolut neîntemeiat și eronat a fost catalogat drept denigrator în adresa României”
Full Article 2 minutes read

Chicu: „Unul din comentariile mele pe rețelele de socializare, în mod absolut neîntemeiat și eronat a fost catalogat drept denigrator în adresa României”

Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova. În acest context, premierul și-a exprimat regretul pentru faptul cum a fost interpretat unul dintre mesajele sale de pe rețelele de socializare.

„În opinia mea, în mod absolut neîntemeiat și eronat a fost catalogat drept denigrator în adresa României. Am tot respectul și admirația pentru poporul român, care ca și cetățenii din Republica Moldova merită o viață cu mult mai bună. Totodată, cred că oficialii guvernamentali din ambele state trebuie să se preocupe de soluționarea problemelor în propria țară”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta a spus că „acțiunile bazate pe preferințele politice ale exponenților partidelor aflate la putere într-un moment dat la București sau Chișinău, cu atât mai mult aprecierile publice privind nivelul de seriozitate sau performanță a unui guvern sau altuia, nu-și pot avea locul în relațiile și dialogul dintre două țări prietene”.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România. „Acest parteneriat dintre două state independente și suverane trebuie să se bazeze pe respect reciproc și nu poate admite imixtiuni politice în treburile interne ale unui stat sau altul”, a mai precizat Chicu.

Amintim că pe 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că „guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook. „Stau și mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa?”, a scris Chicu.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat că consideră declarațiile premierului Chicu drept „complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: