Chicu: Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 ar putea fi tratați la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Chicu: Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 ar putea fi tratați la domiciliu

Pacienții infestați cu COVID-19 care dezvoltă forme ușoare ale bolii ar putea urma tratamentul la domiciliu. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în dimineața zilei de 6 aprilie. 

„În Europa, formele ușoare nu se internează în spital. De aceea, o să purcedem și noi la această metodă. Vom ține cont și de alte criterii de internare, cum sunt bolile cronice, de exemplu, ca factor de risc. Asta înseamnă că vor fi internați chiar dacă manifestă forme ușoare. Dacă nu poate sta în izolare la domiciliu, la fel, va fi internat. Dar în cazul când este posibil, persoanele cu forme ușoare, după ce vom completa în totalitate instituțiile medicale, se vor trata la domiciliu, așa cum se face în Europa”, a argumentat șeful executivului.

Premierul a mai spus că centrul de triaj din cadrul complexului Moldexpo este pregătit pentru a primi pacinți suspecți de infestare cu COVID-19. La fel, Sala Polivalentă din Chișinău, precum și alte două locații cu spațiu extins vor fi pregătite pentru transformare în centre de triaj.

Amintim că până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 864 de cazuri de COVID-19. Numărul de decese a urcat la 17, după ce încă două persoane au decedat în ultimele ore: o femeie de 81 de ani și un bărbat de 78 de ani.

Ministrul Sănătății a precizat că 78 de persoane sunt în stare gravă, iar 10 sunt intubate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: