Chișinăul a transmis la Tiraspol 1810 de doze de vaccin anti-COVID-19
Full Article 2 minutes read

Chișinăul a transmis la Tiraspol 1810 de doze de vaccin anti-COVID-19

1810 de doze de vaccin care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru Republica Moldova în contextul procesului de imunizare a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru, au fost transmise către regiunea transnistreană.

Menţionat că cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie 2021, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul AstraZeneca este precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 63-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni. Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie, urmată de UE și India.

Menționăm că sunt necesare două doze pentru a vaccina o persoană, la opt săptămâni distanță.

Conform planului autorităților, vaccinarea va fi efectuată în trei etape. În primele două luni de vaccinare, este planificată vaccinarea a 70 de mii de lucrători medicali și asistenți sociali.

În cea de-a doua etapă, în următoarele patru luni, persoanele de peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, profesorii, polițiștii, militarii și lucrătorii din închisori vor fi vaccinați. Potrivit Ministerului Sănătății, acesta este de aproximativ 733 mii de persoane.

A treia etapă, în care restul populației va fi vaccinată, va dura până la formarea imunității colective în țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: