Cine a înstrăinat patrimoniul sindicatelor? Un grup de deputați va căuta vinovații
Full Article 2 minutes read

Cine a înstrăinat patrimoniul sindicatelor? Un grup de deputați va căuta vinovații

În cadrul ședinței parlamentului din 13 februarie a fost constituită o Comisie de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor. Aceasta va antrena instituțiile responsabile, va audia toate părțile implicate și va prezenta parlamentului un raport în termen de 90 de zile.

„După destrămarea URSS, Republica Moldova a moștenit o avere impresionantă, estimată la peste 200 de milioane de dolari. Acest patrimoniu imens moștenit de la organizația sindicală unională includea imobile, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, campinguri și tabere de odihnă. Investigațiile jurnalistice în care sunt prezentate cazurile de gestionare frauduloasă a patrimoniului sindicatelor din Republica Moldova, prin intermediul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, demonstrează faptul că liderii acestora nu au fost preocupați de apărarea și protejarea drepturilor angajaților, inclusiv ale celor patrimoniale”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă a proiectului.

Comisia de anchetă a fost constituită din 9 membri, reprezentanți ai diferitelor fracțiuni parlamentare, și anume: Anatolie Labuneț și Vitalii Evtodiev (PSRM), Angel Agache și Vasile Bîtca (PDM), Lilian Carp și Veronica Roșca (fracțiunea PAS), Vasile-Andrei Năstase și Stela Macari (fracțiunea Platforma DA) și Denis Ulanov (fracțiunea Partidului ȘOR). Deputații l-au ales pe Lilian Carp președinte al comisiei, pe Angel Agache – vicepreședinte și pe Vitalii Evtodiev – secretar al comisiei.

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor au făcut declarații pe propria răspundere privind lipsa conflictului de interese.

Inițiativa aparține unui grup de deputați de la Fracțiunile PAS și Platforma DA.

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

x