Andrei Mardari / NewsMaker

„Cine e următorul?” Reacții la demisia lui Marcel Spatari de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale

După ce Marcel Spatari și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale, pe rețelele de socializare au apărut mai multe reacții. Jurnaliști, bloggeri, experți și lideri de partid au comentat demisia. 

Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr Alexandr Slusari, în prezent – directorul executiv al organizației „Asociația Forța Fermierilor”, spune că regretă plecarea ministrului Marcel Spatari.

„A fost un ministru-tehnocrat, care a activat transparent și eficient. A muncit și a plecat decent. A dat un exemplu frumos altor demnitari, în special unor miniștrii, care cu toate rădăcinele s-au agățat de fotolii”, a comunicat Slusari, pe Facebook.

Vloggerul Ion Andronache și-a dat întrebarea: „care este salariul unui ministru în Republica Moldova?”.

„Miniștrii câștigă cam cât câștigă vânzătorii la piață sau la magazine fără studii superioare sau cunoștințe aprofundate în vreun domeniu. Miniștrii câștigă de două ori mai puțin decât taximetriștii și de trei ori mai puțin decât persoanele care fac manichiură sau pedichiură”, a scris Andronache.


Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a scris că „un ministru foarte bun, care ar fi trebuit să devină prim-ministru și apoi promovat mai sus, se retrage din Guvern”.

„O mare pierdere pentru toți! Marcel Spatari, un om de stat pe care statul îl pierde”, a menționează Călugăreanu.

„Marcel Spătari a fost unicul Ministru în guvernul Maiei Sandu. N-a mai rezistat absurdului. Cei care ați rămas, eliberați țara de analfabetism și corupție – plecați”, a reacționat fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Chicu.

Expertul economic Veaceslav Ioniță s-a întrebat: „Poate Moldova să-și permită luxul să aibă miniștri buni?”.

„Din păcate nu. Incompetenți, da. Corupți, tot. Dar buni NU”, a răspuns tot el.

„Suntem prea săraci pentru a înțelege și a ne asuma costurile pentru miniștri buni. Preferăm să „economisim”. În rezultat avem incompetență, corupție iar în final sărăcie și depopularea Țării”, a adăugat Ioniță.

„Domnule ministru Marcel Spatari, vă mulțumesc pentru efort și dăruire! Am sperat ca veți rămâne. Succes”, a comunicat pe rețelele de socializare jurnalista Lorena Bogza.

Jurnalista Tatiana Gherța a spus că în perioada în care a moderat Moldova în Direct a avut în platou zeci de invitați.

„Oameni importanți din sfera politică și socială din țară. Dintre toți, domnul Marcel Spatari a fost invitatul care mi-a dat cele mai mari emoții”, comunică ea.

„I-am spus personal înainte de emisiune că am mari emoții și că-i apreciez parcursul încă de pe când modera emisiunea Erudit Cafe. Un om de o performanță și cumsecădenie absolută. De asta m-am convins în cadrul acelei ediții, cât și după. Toate ieșirile pe care le-a avut au fost un succes desăvârșit, nu a dezamăgit niciodată”, a comunicat jurnalista.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr Dinu Plîngău a scris că „Marcel Spatari este unul din cei doi miniștri ai căror activitate a fost lăudată de Platforma DA”.

„A știut să comunice cu modestie, să coopereze, să asculte sfaturi, să nu facă magie, dar lucruri simple și extrem de importante într-o situație de criză și cu un portofoliu complicat”, a comunicat Plîngău.

Doru Curoșu, specialist în HR, s-a întrebat: „ce se întâmplă la Guvern?”. „Pleacă oameni buni.. Iuliana Cantaragiu, Marcel Spatari, Anastasia Taburceanu… Pe când în primul rând ar trebui să plece prim-ministrul… Cine e următorul?”, a menționat el.

***

După ce și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari a declarat că urmează să plece la București. De acolo, potrivit lui Spatari, va continua să ofere consiliere echipei de la Minister. Va fi implicat și pe platforma parlamentară de la Chișinău, a adăugat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Năstase anunță că va candida la parlamentare: „Pentru toți cei care sunteți nevoiți să votați, nu să alegeți” (VIDEO)

Andrei Năstase, fost ministru de Interne și ex-lider al Platformei DA, a anunțat pe 20 iulie că va concura la alegerile parlamentare din această toamnă, în calitate de candidat independent. El a declarat pentru cetățenii care sunt „nevoiți să voteze, nu să aleagă”.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrei Năstase, alături de mai mulți susținători, a comunicat că va candida la alegerile parlamentare.

Am decis să candidez independent pentru toți cei care nu sunt înregimentați partinic, pentru toți cei mințiți cu sloganuri frumoase și, apoi, umiliți prin legi strâmbe. Pentru sutele de mii de protestatari și semnatari a proiectelor mele de scoatere a țării din captivitate, de schimbare a vieții noastre în bine pe aceste meleaguri. Candideze pentru toți cei care, ca și mine, nu aveți pe cine alege, sunteți dezamăgiți de guvernare și partidele politice și sunteți astfel nevoiți să votați, nu să alegeți”, a spus el.

Cine este Andrei Năstase?

Andrei Năstase și-a început activitatea publică în calitate de fondator și lider al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, preluând ștafeta mișcării protestatare din 2015, scrie alegeri.md. A participat la alegerile din 2016 pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forțelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câștigat în 2018 alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. După invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, a devenit unul dintre liderii Mișcării de Rezistență ACUM.

Năstase a fost și ministru al Afacerilor Interne, mai târziu – și consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

În decembrie 2022, Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC, după ce consilierii municipali au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Atunci consilierul municipal Andrei Năstase a declarat că reprezentanții Platformei au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. Totodată, Năstase a spus că reprezentanții Platformei DA din CMC și-au înaintat demisia din partid, dar nu își vor depune mandatele de consilieri.

În 2024, Năstase a candidat la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent, acumulând doar 0,64% din voturi.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: