Andrei Mardari / NewsMaker

„Cine e următorul?” Reacții la demisia lui Marcel Spatari de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale

După ce Marcel Spatari și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale, pe rețelele de socializare au apărut mai multe reacții. Jurnaliști, bloggeri, experți și lideri de partid au comentat demisia. 

Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr Alexandr Slusari, în prezent – directorul executiv al organizației „Asociația Forța Fermierilor”, spune că regretă plecarea ministrului Marcel Spatari.

„A fost un ministru-tehnocrat, care a activat transparent și eficient. A muncit și a plecat decent. A dat un exemplu frumos altor demnitari, în special unor miniștrii, care cu toate rădăcinele s-au agățat de fotolii”, a comunicat Slusari, pe Facebook.

Vloggerul Ion Andronache și-a dat întrebarea: „care este salariul unui ministru în Republica Moldova?”.

„Miniștrii câștigă cam cât câștigă vânzătorii la piață sau la magazine fără studii superioare sau cunoștințe aprofundate în vreun domeniu. Miniștrii câștigă de două ori mai puțin decât taximetriștii și de trei ori mai puțin decât persoanele care fac manichiură sau pedichiură”, a scris Andronache.


Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a scris că „un ministru foarte bun, care ar fi trebuit să devină prim-ministru și apoi promovat mai sus, se retrage din Guvern”.

„O mare pierdere pentru toți! Marcel Spatari, un om de stat pe care statul îl pierde”, a menționează Călugăreanu.

„Marcel Spătari a fost unicul Ministru în guvernul Maiei Sandu. N-a mai rezistat absurdului. Cei care ați rămas, eliberați țara de analfabetism și corupție – plecați”, a reacționat fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Chicu.

Expertul economic Veaceslav Ioniță s-a întrebat: „Poate Moldova să-și permită luxul să aibă miniștri buni?”.

„Din păcate nu. Incompetenți, da. Corupți, tot. Dar buni NU”, a răspuns tot el.

„Suntem prea săraci pentru a înțelege și a ne asuma costurile pentru miniștri buni. Preferăm să „economisim”. În rezultat avem incompetență, corupție iar în final sărăcie și depopularea Țării”, a adăugat Ioniță.

„Domnule ministru Marcel Spatari, vă mulțumesc pentru efort și dăruire! Am sperat ca veți rămâne. Succes”, a comunicat pe rețelele de socializare jurnalista Lorena Bogza.

Jurnalista Tatiana Gherța a spus că în perioada în care a moderat Moldova în Direct a avut în platou zeci de invitați.

„Oameni importanți din sfera politică și socială din țară. Dintre toți, domnul Marcel Spatari a fost invitatul care mi-a dat cele mai mari emoții”, comunică ea.

„I-am spus personal înainte de emisiune că am mari emoții și că-i apreciez parcursul încă de pe când modera emisiunea Erudit Cafe. Un om de o performanță și cumsecădenie absolută. De asta m-am convins în cadrul acelei ediții, cât și după. Toate ieșirile pe care le-a avut au fost un succes desăvârșit, nu a dezamăgit niciodată”, a comunicat jurnalista.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr Dinu Plîngău a scris că „Marcel Spatari este unul din cei doi miniștri ai căror activitate a fost lăudată de Platforma DA”.

„A știut să comunice cu modestie, să coopereze, să asculte sfaturi, să nu facă magie, dar lucruri simple și extrem de importante într-o situație de criză și cu un portofoliu complicat”, a comunicat Plîngău.

Doru Curoșu, specialist în HR, s-a întrebat: „ce se întâmplă la Guvern?”. „Pleacă oameni buni.. Iuliana Cantaragiu, Marcel Spatari, Anastasia Taburceanu… Pe când în primul rând ar trebui să plece prim-ministrul… Cine e următorul?”, a menționat el.

***

După ce și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari a declarat că urmează să plece la București. De acolo, potrivit lui Spatari, va continua să ofere consiliere echipei de la Minister. Va fi implicat și pe platforma parlamentară de la Chișinău, a adăugat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Avocatul lui Tauber, despre absența deputatei de la ședințele de judecată: „Nu este o încălcare” VIDEO

Avocatul Sergiu Moraru, care o reprezintă pe deputata Marina Tauber în dosarul în care este învinuită de finanțarea ilegală a ex-Partidului „ȘOR”, susține că absența clientei sale de la ședințele de judecată nu ar fi o încălcare. Apărătorul parlamentarei, care a părăsit țara în urmă cu peste 6 luni și nu a mai revenit, a sugerat că, de fapt, neprezentarea ar fi „un drept” de care beneficiază, fiindcă instanța a acceptat cererea privind examinarea cauzei în lipsa acesteia. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de presă din 14 iulie.

Clienta nu se prezintă la ședințele de judecată pentru că a fost solicitată, înaintată o cerere… Mai întâi au existat câteva cereri de amânare, în condițiile în care era antrenată în ședințele parlamentare și în tratamente medicale. Motiv pentru care, atât timp cât a fost obligatorie prezența doamnei Tauber și la solicitarea procurorilor inclusiv, s-a înaintat solicitarea – „înaintați cerere de examinare în lipsă”. (…) Înaintați cerere de examinare în lipsă și dați-ne posibilitatea să nu tergiversăm examinarea procesului. Asta a fost solicitare și din partea procurorului. În cele din urmă, pentru a nu tergiversa examinarea procesului, am înaintat o cerere prin care am rugat instanța de judecată să accepte ca circumstanțe excepționale necesitatea de a se deplasa în alte activități în care era antrenată. Și instanța a admis ca cauza să fie examinată în lipsa Marinei Tauber. Motiv pentru care neprezența nu este o încălcare. Dar este un drept al doamnei Tauber, de care a beneficiat”, a declarat Sergiu Moraru.

Amintim că Marina Tauber este cercetată pe cinci capete de acuzate – falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, precum și amestecul în înfăptuirea justiției.

Deputata a părăsit Republica Moldova pe 7 ianuarie 2025, prin Aeroportul Chișinău, cu destinația Istanbul. Plecarea a avut loc chiar înaintea unei ședințe de judecată în dosarul respectiv. De atunci, Tauber nu s-a mai întors în țară. Ea se declară nevinovată și spune că dosarul în care este învinuită ar fi fost pornit la „comandă politică”.

Toate ședințele de judecată care o vizează se desfășoară în prezent în lipsa ei.

Potrivit informațiilor disponibile, deputata se află, în prezent, în Rusia. Ultima dată aceasta a fost văzută la Moscova, pe 6 iulie, la Congresul Blocului „Victorie” – controlat de oligarhul fugar Ilan Șor. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: