CNESP a adoptat reguli pentru vizitatorii și comercianții care vor participa la târgurile de Crăciun din țară
Full Article 2 minutes read

CNESP a adoptat reguli pentru vizitatorii și comercianții care vor participa la târgurile de Crăciun din țară

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a adoptat reguli pentru vizitatorii și comercianții care vor participă la târgurile de Crăciun organizate în toată țara. Pentru siguranța vizitatorilor va fi obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată perioada de aflare în spațiul târgului, iar personalul și comercianții care vor participa la aceste evenimente vor trebui să dețină certificat COVID-19.

Pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19, CNESP a adoptat noile reguli pentru vizitatori și comercianți. Potrivit deciziei autorităților, va fi obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată perioada de aflare în spațiul târgului (cu excepția copiilor până la 12 ani).

Totodată, personalul și comercianții care vor participa la aceste evenimente vor trebui să dețină certificat COVID-19.

În același timp, băuturile și alimentele vor trebui consumate doar în locurile special amenajate.

Autoritățile mai precizează că rămâne în vigoare obligativitatea respectării distanței fizice, de cel puțin 1 metru, dintre persoane.

***

Peste câteva zile, la Chișinău, va fi lansat Târgul de Crăciun. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în data de 20 decembrie, a anunțat că, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”, lucrările de amenajare a târgului sunt în toi. La evenimentul de lansare sunt invitați toți cetățenii, iar potrivit ministrului va participa și conducerea Republicii Moldova.

Târgul de Crăciun va fi lansat oficial pe 24 decembrie la ora 18:00.

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a spus că manifestarea organizată de autorități cu ocazia sărbătorilor de iarnă prevede mai multe componente. „Una este „Povestea de iarnă”. Aceasta se va desfășura la centrele de plasament, case de copii, azilurile pentru persoanele în vârstă, în 6 localități ale țării. „Lupii” lui Alex Calancea și surorile Osoianu vor fi cei care vor colinda sate și orașe”, a spus ministrul. 

Evenimentele în cadrul Târgului de Crăciun vor avea loc până în data de 9 ianuarie. Pe când drumețiile din cadrul evenimentului „Povestea de iarnă” vor avea loc și după data de 9. „În mod special, pe data de 10 va fi un concert în municipiul Bălți și pe data de 14 se prevede un concert a „Lupilor” lui Calancea și a Surorilor Osoianu în fața Cetății din Soroca. Aici se va pune punct sărbătorilor de iarnă”, a precizat Prodan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: