Maia Sandu, Natalia Gavrilița și Igor Grosu vor da startul târgului de Crăciun, pe 24 decembrie
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu, Natalia Gavrilița și Igor Grosu vor da startul târgului de Crăciun, pe 24 decembrie

Peste câteva zile, la Chișinău, va fi lansat Târgul de Crăciun. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în data de 20 decembrie, a anunțat că, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”, lucrările de amenajare a târgului sunt în toi. La evenimentul de lansare sunt invitați toți cetățenii, iar potrivit ministrului va participa și conducerea Republicii Moldova. 

„Târgul de Crăciun va fi lansat oficial pe 24 decembrie la ora 18:00, unde vom participa alături de conducerea de vârf a țării la manifestațiile de lansare. Va fi Maia Sandu, Natalia Gavrilița și Igor Grosu”, a precizat Prodan.

„Târgul de Crăciun” își va întâmpina oaspeții cu o atmosferă de sărbătoare, creată de mii de luminițe. Pentru vizitatori vor fi amenajate mai multe zone de agrement, iar copii vor putea intra în căsuța lui Moș Crăciun. Totodată, mai mulți bucătari profesioniști vor pregăti diferite delicii culinare, iar meșterii populari își vor expune și vinde creațiile.

Pe ecranul LED instalat în scuar, vor fi difuzate live concertele din incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Pe scenă vor urca artiști precum Vali Boghean, Alex Calancea Band, Cătălin Josan, surorile Osoianu, Cristina Scarlat, Pasha Parfeni, Nadia Trohin și alți interpreți.

Ministrul a spus că manifestarea organizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă prevede mai multe componente. „Una este „Povestea de iarnă”. Aceasta se va desfășura la centrele de plasament, case de copii, azilurile pentru persoanele în vârstă, în 6 localități ale țării. „Lupii” lui Alex Calancea și surorile Osoianu vor fi cei care vor colinda sate și orașe”, a spus ministrul. 

La rândul lor, artiștii din teritoriu vor evolua în Chișinău, pe scena Târgului de Crăciun.

Evenimentele în cadrul Târgului de Crăciun vor avea loc până în data de 9 ianuarie. Pe când drumețiile din cadrul evenimentului „Povestea de iarnă” vor avea loc și după data de 9. „În mod special, pe data de 10 va fi un concert în municipiul Bălți și pe data de 14 se prevede un concert a „Lupilor” lui Calancea și a Surorilor Osoianu în fața Cetății din Soroca. Aici se va pune punct sărbătorilor de iarnă”, a precizat Prodan.

***

Amintim că, Ministerul Sănătății a anunțat că urmează o ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, cel mai probabil, în ziua de mâine, 21 decembrie. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a spus că autoritățile urmează să ia decizii, inclusiv în contextul sărbătorilor de iarnă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: