CNESP a aprobat instrucțiunea privind organizarea scrutinelor electorale în condiții de pandemie (DOC)
Full Article 2 minutes read

CNESP a aprobat instrucțiunea privind organizarea scrutinelor electorale în condiții de pandemie (DOC)

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a adoptat un șir de măsuri de prevenire și combatere a infecției COVID-19 în timpul organizării și desfășurării scrutinelor electorale. De asemenea, CNESP a aprobat instrucțiunea privind organizarea scrutinelor electorale în condiții de pandemie.

Hotărârea CNESP prevede măsuri de protecție obligatorie pentru alegători, funcționarii electorali, precum și pentru concurenții electorali. În context, sediile birourilor electorale și secțiile de vot urmează a fi dotate cu produse dezinfectante pentru mâini, încăperile vor fi dezinfectate o dată la trei ore și aerisite frecvent.

Membrii CNESP recomandă organizarea activității birourilor electorale/secțiilor de votare în alte instituții/edificii decât instituțiile de educație timpurie.

În cadrul ședinței, a fost aprobată instrucțiunea privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale în condițiile situației pandemice prin infecția cu COVID-19. Documentul descrie regulile de organizare a procesului electoral, măsurile de protecție a alegătorilor, a angajaților birourilor electorale, concurenților electorali, și instrucțiuni detailate privind regulile de conduită necesare de respectat în perioada electorală în sediile organului electoral; în timpul evenimentelor organizate în cadrul campaniei electorale; în ziua alegerilor și în perioada imediat următoare.

În continuare, se mențin măsurile de securitate epidemiologică instituite și aplicate pe perioada pandemiei. Așadar, rămâne a fi obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, și în spatiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin 1 metru.

 

Hotărârea nr. 56 din 3 iunie 2021 by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: