CNN: Talibanii au ucis în bătaie o femeie din Afganistan, pentru că le-a spus că nu are bani să le pregătească mâncare
Full Article 2 minutes read

CNN: Talibanii au ucis în bătaie o femeie din Afganistan, pentru că le-a spus că nu are bani să le pregătească mâncare

Organizația teroristă „Taliban” ar fi ucis în bătaie o femeie, mamă a patru copii, pentru că ar fi refuzat să le gătească mâncare, scrie CNN. O altă femeie ar fi fost împușcată pentru că nu purta paranja.

Fiica victimei a relatat că talibanii, timp de trei zile, au venit acasă la ei, într-un sat mic din nordul țării, și i-au cerut femeii să gătească pentru 15 soldați. Când femeia a răspuns că nu are bani, aceștia au început să o bată.

„Mama a leșinat, iar eu au lovit-o cu armele АК-47”, a povestit fata.

Potrivit tinerei, ulterior, insurgenții au aruncat o grenadă în camera de alături și au fugit.

Postul american de televiziune Fox News scrie că o altă femeie a fost împușcată în orașul Taloqan de către talibani pentru că a ieșit într-un loc public fără să poarte burqa.

În ajun, un grup de femei a protestat la Kabul și au cerut să fie alocate locuri pentru femei în viitorul Guvern. În cadrul unei conferințe de presă, talibanii au declarat că le vor permite femeilor să ducă un mod de viață activ, însă cu respectarea legii Sharia. Aceștia au mai spus că femeile nu vor fi nevoite să poarte burqa, ci doar hijab (fața va putea rămâne descoperită).

***

Pe 15 august, talibanii au intrat în capitala Afganistanului, Kabul și au declarat control deplin asupra țării. Președintele Ashraf Ghani a fugit din țară.

Situația din Afganistan s-a agravat după ce SUA a anunțat că își retrage trupele militare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: