Cod galben de vânt și ploi puternice, în Moldova. Avertizarea meteorologilor
Full Article 2 minutes read

Cod galben de vânt și ploi puternice, în Moldova. Avertizarea meteorologilor

Ultima săptămână din luna martie începe cu Cod galben de vânt și ploi puternice, în regiunile de centru și de sud ale țării. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că avertizarea va intra în vigoare pe 25 martie, ora 12:00, și e va menține până pe 26 martie, ora 03:00 dimineața.

Meteorologii avertizează că in intervalul menționat, pe arii extinse în raioanele de sud, centrale și de est se prevăd precipitații puternice, predominant sub formă de ploi (15-35 l/m2).

Vântul va prezenta intensificări din nord în rafale de până la 15-20 m/s.

Astăzi, în nordul țării se prevăd temperaturi între +1 și +4 grade Celsius, în centrul țării de  +5 și +7 grade Celsius, iar în sudul țării – de +6 și +9 grade Celsius.

ACTUALIZARE: În contextul Codului galben anunțat de meteorologi, Primăria Chișinău atenționează locuitorii municipiului Chișinău să fie prudenți când se deplasează pe trotuar, pentru că vântul poate produce căderi ale crengilor uscate pe trotuare și carosabil.

Totodată, Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, atrage atenția conducătorilor auto, să parcheze autovehiculele doar în locurile de parcare special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor. Or, potrivit sursei citate, vântul puternic împreună cu aversele de ploaie poate contribui la creșterea în greutate a crengilor, ruperea ori deteriorarea acestora.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii capitalei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, telefon (022) 22-22-67, (022) 22-26-04, sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Cod galben de vânt și ploi puternice, în Moldova. Avertizarea meteorologilor

Captură foto/meteo.md

Cum va fi vremea în această săptămână, vezi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: