Comisarul european pentru justiție efectuează o vizită în Moldova. Va discuta cu Maia Sandu și Dorin Recean
Full Article 2 minutes read

Comisarul european pentru justiție efectuează o vizită în Moldova. Va discuta cu Maia Sandu și Dorin Recean

Comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, întreprinde, în perioada 1-2 martie, o vizită în Republica Moldova. Comisia Europeană informează că Reynders va discuta cu oficiali moldoveni despre „chestiuni legate de statul de drept, în contextul statutului de candidat al Republicii Moldova la aderarea la UE”.

„Comisarul Reynders se va întâlni cu președinta Maia Sandu pentru a discuta despre menținerea democrației, statul de drept și reformele în domeniul justiției în Moldova. Comisarul Reynders se va întâlni, de asemenea, cu prim-ministrul nou numit, Dorin Recean, pentru a discuta despre consolidarea statului de drept și continuarea reformelor în domeniul justiției în Moldova și se va întâlni cu ministrul justiției din Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, pentru a discuta despre reformele în domeniul justiției, inclusiv despre punerea în aplicare a recomandărilor Comisiei de la Veneția, precum și despre eforturile Moldovei de a îmbunătăți cooperarea și formarea judiciară”, se artă în comunicatul Comisiei Europene.

Sursa menționează că oficialul va avea o întrevedere și cu șefa Comisiei juridice a Parlamentului pentru numiri și imunități din Moldova, Olesea Stamate, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor societății civile (Institutul pentru Politici și Reforme Europene și Centrul de Resurse Juridice din Moldova).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: