Condiții speciale pentru noul Volvo XC90 – disponibil în leasing cu 0% dobândă, începând de la 61.600 euro

Noul XC90 este un simbol Volvo Cars și, datorită unei game largi de actualizări tehnologice și de design la interior și la exterior, SUV-ul premium și cel mai bine vândut este acum mai bun ca niciodată.

Este un automobil premium cu șapte locuri, una dintre cele mai sigure mașini de pe șosea, iar în versiunea plug-in hybrid este o mașină electrică remarcabilă, cu un plan de rezervă, oferind peste 70 de kilometri de autonomie complet electrică la o singură încărcare în cadrul ciclului de testare WLTP.

Un design exterior nou, mai contemporan, consolidează aspectul încrezător al XC90. Acesta subliniază tranziția noastră continuă către electrificarea completă și reflectă elemente ale celor mai noi modele integral electrice ale noastre.

Cu toate acestea, cea mai mare veste vine din interior. Un interior reînnoit sporește caracterul practic și oferă cea mai recentă experiență de utilizare. Un ecran tactil central mai mare, cu rezoluție mai mare, îmbunătățește experiența utilizatorului și deschide o lume de noi caracteristici, aplicații și, desigur, actualizări regulate de software.

„Noul XC90 emană încredere și, de ce nu ar face-o? Modelul nostru este unul dintre cele mai bine vândute modele ale noastre de ani de zile și este în continuare favoritul multor clienți”, spune Jim Rowan, CEO al Volvo Cars. „Fie că este vorba despre confort, spațiu, lux, versatilitate sau eficiență hibridă, XC90 oferă rezultate din toate punctele de vedere.”

Ca în cazul tuturor automobilelor Volvo, XC90 este una dintre cele mai sigure mașini disponibile. Este echipat cu o carcasă de siguranță avansată, precum și cu o suită cuprinzătoare de caracteristici de siguranță activă pentru a vă ajuta pe tine, pe cei dragi ție și pe ceilalți participanți la trafic să rămâneți în siguranță în timpul deplasărilor.

Folosind radarul și o cameră frontală, XC90 poate detecta dacă ai deviat pe banda din sens opus și te poate direcționa în siguranță înapoi pe banda ta pentru a evita riscul unei coliziuni. De asemenea, te va ajuta să eviți ieșirea accidentală de pe drum. În plus, poate utiliza frânarea și direcția pentru a evita coliziunile cu alte vehicule, pietoni, bicicliști și animale mari, cum ar fi elanul din Suedia natală.

Iar dacă vrei să participi complet, suspensia pneumatică, disponibilă opțional, funcționează împreună cu un șasiu activ care monitorizează mașina, drumul și șoferul de 500 de ori pe secundă pentru a oferi cea mai confortabilă călătorie posibilă.

În funcție de faptul dacă dorești acces ușor la intrare sau ieșire, aerodinamică mai bună la viteză sau înălțime suplimentară de rulare pentru teren accidentat, XC90 cu suspensie pneumatică se poate coborî cu 20 mm sau se poate ridica singur cu 40 mm. În plus, am adăugat izolație suplimentară anumitor părți ale mașinii, ceea ce înseamnă că există și mai puțin zgomot pe șosea.

Interiorul reînnoit vine cu o cabină față reproiectată, care reprezintă tot ce este mai bun din designul scandinav contemporan. Tabloul de bord are o formă mai orizontală decât înainte, încorporează panouri decorative realizate din materiale reciclate premium pentru un finisaj mai texturat și este împărțit de noi orificii de aerisire verticale. Iluminarea îmbunătățită contribuie la o senzație și mai luxoasă pe timp de noapte.

XC90 poate fi comandat cu unul dintre cele mai bune sisteme audio pentru o mașină, respectiv sistemul Bowers & Wilkins High Fidelity, care poate reproduce fidel acustica unei scene, a unei săli de concerte sau a unui club de jazz.

În cele din urmă, pentru clienții care o preferă, oferim posibilitatea de a alege dintre două variante: plug-in hybrid și pe benzină.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne la numărul de telefon 022 578 930 sau accesați site-ul Volvo Cars.
Aici poți descărca lista de prețuri pentru modelul XC90.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

new-homes.co.uk

Prima casă: creditele ipotecare se scumpesc din nou, în Moldova. Expert: inflația e de vină

Beneficiarii programului „Prima Casă” au început să primească mesaje despre majorarea ratelor la creditele ipotecare, din 1 iulie. Mai devreme, expertul în economie Stas Madan a menționat, într-o postare pe rețelele sociale, că dobânda va crește cu 2,12 puncte procentuale, iar ajustarea vine din cauza inflației mai mari din ultima perioadă.

Calculele expertului reies din ratele la depozitele noi pentru luna mai, publicate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

„Pentru o familie care are un credit de 1 milion de lei pe o perioadă de 25 de ani rata dobânzi ar putea crește de la 6,9 la 9,02%. Adică, dacă familia a achitat în prima jumătate a anului o rată lunară la bancă în sumă de aproximativ 7 mii de lei, după 1 iulie în a doua jumătate a anului suma achitată lunar la bancă va constitui aproximativ 8 400 Lei”, a subliniat Stas Madan.

Potrivit expertului, această creștere a dobânzii se datorează inflației mai mari din ultima perioadă, care a impus BNM să ducă o politică monetară mai restrictivă, care la rândul ei a dus la creșterea costului banilor în economie.

„Vestea bună e că inflația bate în retragere și cel mai probabil pentru prima jumătate a anului 2026 rata dobânzii la creditele ipotecare va reveni pe o tendință de scădere“, a punctat expertul, precizând că rata de referință în cadrul programului „Prima Casă” nu este decisă „nici de Guvern, nici de Banca Națională a Moldovei, dar rezultă din condițiile pieței”.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat în anul 2018, iar până în prezent au fost finanțate peste 8 000 de cereri. 

Maia Sandu efectuează o vizită în Germania: întâlniri cu oficiali și premiu în valoare de 10.000 de euro

În perioada 20–22 iunie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de lucru în Germania, în landurile Bavaria, Baden-Württemberg și Hessa.

Potrivit Președinției, pe durata vizitei, șefa statului se va întâlni cu oficiali de rang înalt ai administrațiilor locale, inclusiv cu Markus Söder, Ministrul-Președinte al Bavariei și Winfried Kretschmann și Ministrul-Președinte al Baden-Württemberg. Discuțiile vor viza consolidarea relațiilor bilaterale, extinderea cooperării economice și sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Tot în cadrul vizitei, Maia Sandu va primi Premiul Franz Josef Strauß, acordat de Fundația Hanns-Seidel, în semn de recunoaștere a eforturilor continue în apărarea democrației în Republica Moldova. Valoarea premiului — 10.000 de euro — va fi donată pentru conservarea patrimoniului muzical al compozitorului Eugen Doga.

De asemenea, șefa statului se va întâlni cu membrii comunităților moldovenești din Frankfurt, München și Stuttgart. 

GagauziyaLand și apropiați ai lui Șor, monitorizați de SIS. Cine a scapă de lista neagră

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a exclus multe persoane, organizaţii şi companii din lista persoanelor în privința cărora există probe, informații documentate, că sunt asociate lui Grigore Caramalac, Vladimir Andronachi şi Ilan Șor – subiecți ai sancțiunilor internaționale. Despre aceasta a aflat RISE Moldova. Portalul de investigații a publicat și un ordin în acest sens, semnat de directorul SIS pe 19 iunie.

Astfel din lista persoanelor afiliate lui Grigore Caramalac au fost excluşi Andrei Gargalîc, Vitali Cebanu şi alte trei persoane, dar şi câteva companii şi organizaţii.

Din cea a persoanelor asociate lui Vladimir Andronachi, au fost scoşi Miroslav Scurtu, Iulia Scurtu şi Elena Vodă, iar din lista celor asociaţi cu Veaceslav Platon a fost exclus Iuri Gheorghiţă.

În cazul listei persoanelor care figurau că sunt asociate cu Ilan Șor au fost excluşi Ivan Tucan, Andrei Simacovici, Valentina Copnova şi Violina Corjan, dar şi două firme. În schimb a fost inclusă A.O. „OGUZ LAND”, firma care a „investit” în construcția parcului de distracții „GagauziyaLand”. De asemenea, au fost incluse firmele SRL „Mislat” şi SRL „Zegor Grup”.

Potrivit sursei, SIS nu a precizat motivele excluderii persoanelor din listă.

Amintim că interlopul din Republica Moldova Grigore Caramalac, alias Bulgaru,  a fost vizat în mai multe dosare penale, fiind anterior anunțat în căutare internațională.

În unul dintre acestea, Caramalac a scăpat de răspundere penală după ce fostul șef interimar al Procuraturii Generale din Moldova, Andrei Pântea, a dispus ca dosarul penal să fie transmis autorităților din Federația Rusă, care ulterior l-au clasat. Pântea și-a depus apoi demisia „în legătură cu plecarea onorată din funcție”.

În instanță, Pântea și-a recunoscut vina, însă a fost amnistiat.

În februarie 2023, fundația lui Ifavis a anunțat că Grigore Caramalac organizează în orașul ucrainean Melitopol care este ocupat de trupele ruse o „acțiune sportivă-patriotică”. 

***

Vladimir Andronachi face parte din cercul oamenilor de încredere ai oligarhului Vladimir Plahotniuc, de care e și legată intrarea lui în politică. Cei doi au figurat împreună și într-un dosar de trafic de arme deschis de procurorii români pe numele lui Victor But, faimosul traficant de arme rus, potrivit Rise.

În octombrie 2021, Andronachi a fost pus sub învinuire în dosarul „Fraudei bancare”. Politicianul este cercetat pentru escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat. Tot atunci, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arest și anunțat în căutare internațională.

În octombrie 2021, Andronachi a fost pus sub învinuire în dosarul „Fraudei bancare”. Politicianul este cercetat pentru escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat. Tot atunci, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arest și anunțat în căutare internațională.

Un an mai târziu, la 2 noiembrie 2022, Procuratura Anticorupție a anunțat despre reținerea ex-parlamentarului. S-a întâmplat după ce Andronachi, care se afla la acel moment în Ucraina, a fost declarat indezirabil și expulzat din țara vecină, scrie RISE Moldova. Ulterior acesta a fost plasat în arest la domiciliu. În august 2023, această măsură preventivă i-a fost înlocuită cu „garanția personală”. Acest lucru înseamnă că deși este eliberat, Andronachi trebuie să respecte anumite condiții și restricții stabilite de către instanță, iar patru persoane garante se vor asigura că aceste condiții vor fi respectate.

***

Ilan Șor a fugit din Republica Moldova în vara anului 2019, odată cu fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Șor se află în lista neagră a guvernelor american și britanic. La fel, el figurează pe listele de sancțiuni impuse inclusiv de Canada și UE, pentru legături cu Kremlinul și tentative de destabilizare a Moldovei. În ultima perioadă, Șor a făcut mai multe declarații de la Moscova. Pe 21 aprilie 2024 a anunțat despre „crearea blocului politic Victorie”. Pe 9 mai a fost prezent la parada de la Moscova. Pe 9 iunie, tot de la Moscova, a anunțat despre un congres al blocului „Victorie”. În mai 2024, Șor a anunțat că a primit pașaport al Federației Ruse. Pe 13 aprilie 2023, Curtea de Apel l-a condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară și a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 5 miliarde de lei. În decembrie 2024, Curtea Supremă de Justiție a menținut condamnarea. Detalii AICI.

Balul absolvenților, planificat la GagauziyaLand, amânat. Nu și „petrecerea festivă”

Balul absolvenților din Găgăuzia, planificat pentru 21 iunie la „GagauziyaLand”, a fost amânat. Cel puțin asta a comunicat șefa Direcției principale pentru educație din Găgăuzia, Natalia Kristeva, adăugând că decizia a fost luată după ce regiunea s-a confruntat „cu o opoziție dură din partea autorităților centrale” și cu „presiuni”. Anunțul vine după ce Ministerul Educației a interzis participarea elevilor la evenimentul organizat pe teritoriul parcului și i-a atenționat pe directorii instituțiilor de învățământ asupra responsabilității personale în cazul implicării în organizare sau participare. Totuși, Kristeva a precizat că, pe 21 iunie, în parc va avea loc o petrecere festivă „la care pot participa absolvenții noștri, la dorința lor”.

„Într-adevăr am planificat să facem balul absolvenților pe teritoriul parcului. (…) În primul rând este o locație frumoasă. (…) Totul ni s-a oferit gratis. (…) Și cel mai principal – siguranța. Parcul oferă posibilitatea de control, neacordând acces persoanelor în stare de ebrietate. (…) Totuși ne-am confruntat cu o opoziție dură din partea autorităților centrale. În adresa directorilor școlilor noastre s-au început presiuni. (…) Nu vom risca cu siguranța copiilor noștri, părinților și profesorilor. De aceea, luând în considerare toți factorii, noi am luat o decizie responsabilă să amânăm desfășurarea balului. Despre data desfășurării evenimentului se va anunța ulterior”, a comunicat Natalia Kristeva într-un video publicat de Gagauznews.

Totuși, ea a ținut să adauge că „sâmbăta aceasta, administrația parcului totuși a decis să desfășoare o petrecere festivă pentru tot tineretul găgăuz”. „Este un eveniment neformal, la care pot participa absolvenții noștri, la dorința lor”, a adăugat aceasta.

***

Pe 18 iunie, Ministerul Educației a raportat că, în parcul de distracții „GagauziyaLand” din satul Congaz, este planificat pentru 21 iunie „Balul Absolvenților al Găgăuziei 2025”. În acest context, ministerul a interzis participarea elevilor la eveniment. Instituția a motivat decizia prin faptul că parcul nu a fost dat în exploatare conform cerințelor legale și că, în incinta acestuia, au avut loc deja incidente grave soldate cu vătămări corporale. Ministerul a atenționat directorii instituțiilor de învățământ din Găgăuzia asupra responsabilității personale în cazul implicării în organizarea sau participarea la eveniment.

Amintim că, pe 16 mai curent, șapte funcționari publici — inclusiv un primar și adjunctul său — au fost trimiși în judecată, fiind acuzați că au recepționat necorespunzător lucrările de construcție ale parcului de distracții „GagauziyaLand” din Comrat. Potrivit anchetei, la 16 august 2024, comisia de recepție finală ar fi semnat actul de dare în exploatare, deși construcția prezenta abateri tehnice și lipsa unor date esențiale privind siguranța.

În urma acestor neglijențe, la doar câteva zile de la inaugurare, un copil de 10 ani a fost rănit pe una dintre instalațiile parcului și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cei șapte funcționari riscă amenzi și interdicția de a ocupa funcții publice timp de până la cinci ani, dacă vor fi găsiți vinovați.

Reamintim în acest context că parcul „GagauziyaLand” a fost promis de bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, în campania electorală. Construcția sa a fost finanțată de oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat definitiv într-un dosar din frauda bancară. Parcul de distracții a fost inaugurat în august 2024, fără un aviz din partea organelor abilitate.

NewsMaker

Criza în regiunea transnistreană: din 1 iulie, salariile vor fi achitate în două tranșe

Bugetarii din regiunea transnistreană își vor primi salariile, din 1 iulie, în două părți egale: prima tranșă va fi achitată până pe data de 20 a fiecărei luni, iar a doua — până la sfârșitul lunii. Decizia a fost luată de Tiraspol și va fi aplicată pentru următoarele șase luni, conform unui proiect de lege înaintat de liderul administrației de facto, Vadim Krasnoselski, legislativului local nerecunoscut.

Potrivit presei din regiune, măsura vine pe fondul crizei economice profunde, generate de lipsa resurselor energetice, scăderea producției industriale și reducerea exporturilor – factori care ar provocat „pierderi considerabile” la așa-numitul buget local.

Amintim că autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au recunoscut, pe 17 iunie, că situația economică din stânga Nistrului este una critică: rezervele financiare au fost epuizate, iar executarea „bugetului local” este imposibilă „din cauza crizei energetice și a contextului geopolitic”. Contactat de NM, Biroul politici de reintegrare a declarat că a oferit sprijin pentru populația regiunii, însă administrația nerecunoscută nu a dat curs propunerilor: „Chișinăul este mereu dispus să vină în sprijinul cetățenilor săi din regiune și să evite provocarea crizelor umanitare în măsură să afecteze și malul drept al Nistrului”.

De altfel, la sfârșitul lunii mai, Tiraspolul a anunțat că și cadrele didactice își vor primi indemnizațiile de concediu pentru vara anului 2025 tot în două tranșe egale, justificând decizia prin lipsa fondurilor în așa-zisul buget al regiunii, ca urmare a crizei energetice provocate de refuzul Rusiei de a livra gaze naturale conform angajamentelor contractuale.

***

Amintim că Federația Rusă a refuzat să mai furnizeze gaze naturale în Republica Moldova, destinate regiunii transnistrene, de la 1 ianuarie, deși contractul prin care și-a asumat să o facă este în vigoare. Decizia Moscovei a declanșat o criză în stânga Nistrului, dar s-a răsfrâns și asupra malului drept.

În februarie, Chișinăul a permis tranzitul de gaze către regiunea transnistreană, în baza unui contract între Moldovagaz și un trader european, cu plata în avans. Recent, președinta Maia Sandu a recunoscut că gazele care ajung astăzi în regiune sunt achitate de Federația Rusă, dar a precizat că autoritățile nu deține informații despre cum sunt plătite livrările: „Rusia achită. Știm că Rusia. Nu știm detalii, pentru că nimeni nu ni le prezintă”.

Președinta a mai precizat că soluționarea problemelor economice din regiune este practic imposibilă, atâta timp cât Rusia își menține ilegal pe teritoriul din stânga Nistrului trupele militare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: