Comisia Europeană își manifestă îngrijorarea față de demiterea guvernului Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Comisia Europeană își manifestă îngrijorarea față de demiterea guvernului Republicii Moldova

Serviciului european pentru politică externă a reacționat la demiterea guvernului Republicii Moldova. Într-un comunicat de presă publicat astăzi, 12 noiembrie, reprezentanții instituției scriu că votul de neîncredere acordat executivului în contextul moldalității de selectare a procurorului general provoacă îngrijorare față de procesul de reformare din țara noastră. 

„Coaliția de guvernare a demarat mai multe inițiative în domeniul luptei cu corupția, independența justiției și investigația fraudei bancare. Necesitatea acestor reforme nu dispare odată cu demiterea guvernului. Sprijinul Uniunii Europene va rămâne concentrat asupra aducerii de beneficii simțiitoare pentru cetățenii moldoveni”, se mai arată în comunicat.

Totodată, oficialii europeni precizează că „UE va continua să colaboreze cu cei care susțin procesul de reformare, cel care stă la baza Acordului de Asociere, în mod special în ceea ce ține combaterea corupției și a interselor mascate, indiferent de afilierea politică, asigurarea independenței justiției, dar și depolitizarea instituțiilor de stat. Vom continua să construim relația cu Republica Moldova pe principiul condiționării și respectării legii și a standardelor europene.”

Amintim că guvernul Sandu a fost demis, astăzi, cu votul a 63 de deputați din PSRM și PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: