Comisia parlamentară economie a aprobat candidatura Ecaterinei Caraman la șefia CNPF. CV-ul acesteia
Full Article 2 minutes read

Comisia parlamentară economie a aprobat candidatura Ecaterinei Caraman la șefia CNPF. CV-ul acesteia

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat candidatura Ecaterinei Caraman la funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Votul final va fi dat în plenul Parlamentului. 

Ecaterina Caraman are o experiență de 17 de ani în domeniul valorilor mobiliare și a pieței de capital.

„Ecaterina a muncit toată viața în sectorul financiar. Acum a decis să-și continue cariera în sectorul public și consider că statul face o achiziție foarte reușită. Ecaterina are o experiență de 17 de ani în domeniul valorilor mobiliare și a pieței de capital, a demonstrat integritate, abilități și competențe profesionale în dezvoltarea afacerilor, investiții, managementul transformării și implementarea proiectelor complexe”, a menționat președintele Comisiei parlamentare, Dumitru Alaiba.

Deputatul a precizat că, din 2014, Ecaterina Caraman gestionează activitatea Departamentului Investiții Corporative din cadrul Moldova Agroindbank, fiind direct responsabilă de implementarea politicii investiționale a băncii și de organizarea activității MAIB pe piața financiară nebancară (OCN, biroul de credit) în calitate de societate de investiții (Bursa de Valori).

„Unul din cele mai recente proiecte ale Ecaterinei este emisia de obligațiuni municipale Chișinău (în derulare). La moment principalul ei proiect este listarea MAIB pe piața internațională. Va fi prima instituție financiară moldovenească care va ieși pe piața internațională”, a precizat deputatul PAS.

Concomitent, Ecaterina Caraman deține funcțiile de președinte al Consiliului IM ”Biroul de Credit” SA, membru al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei, președinte al Consiliului ”Ionel” SA, membru al Consiliului ”MAIB-Leasing” SA. Anterior, a fost președinte al Consiliului ”Glass Container Company” SA, membru al Consiliului ”Garantinvest” SRL și membru al Consiliului Depozitarului Național al Valorilor Mobiliare.

Deține certificatul CNPF ca specialist în domeniul valorilor mobiliare.

Candidatura acesteia urmează a fi aprobată de majoritatea parlamentară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: