Compania Trans-Oil intenționează să exporte grâu din rezervele de stat. Slusari solicită impunerea unei interdicții temporare
Full Article 2 minutes read

Compania Trans-Oil intenționează să exporte grâu din rezervele de stat. Slusari solicită impunerea unei interdicții temporare

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a anunțat că SRL Agrofloris Nord, companie din grupul holdingului Trans-Oil, intenționează să exporte 6000 de tone de grâu din rezervele de stat în următoarele zile. Slusari susține că este necesar de convocat Consiliul Suprem de Securitate pentru a solicita guvernului introducerea interdicției la exportul de grâu. Trans-Oil a confirmat pentru NM că intenționează să exporte grâu din rezervele de stat, însă compania a precizat că nu încalcă legea.

„Majoritatea acestei cantități de grâu a fost scoasă din rezerva de stat. În perioada următoare urmează să acosteze nava pentru încărcare. Până la finele lunii mai se planifică exportul întregii cantități respective de grâu din port. Prin urmare, compania a solicitat suplimentar de la ANSA prelevarea imediată a probelor pentru efectuarea expertizei fitosanitare și eliberarea în regim de urgență a certificatului fitosanitar”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a spus că unica soluție este interzicerea exportului de grâu din rezervele de stat.

„Se impune convocarea proximă a Consiliului Suprem de Securitate (nu mai târziu decât mâine), care să ceară imperativ de la guvern introducerea restricțiilor temporare la exportul grâului”, a mai spus Slusari.

Solicitați de către NM, reprezentanții companiei Trans-Oil au confirmat că intenționează să exporte grâu în perioada 8-10 mai. Aceștia au mai precizat că „posibil este vorba despre recolta de grâu din anul 2016, din rezerva de stat”.

Compania a refuzat să comenteze acuzațiile lui Slusari. „În activitatea sa, compania noastră se ghidează de legislația Republicii Moldova, pe care nu o încalcă niciodată. Și nu comentăm declarațiile domnului Slusari”, au spus reprezentanții Trans-Oil.

Amintim că pe 15 aprilie, Platforma Demnitate și Adevăr a solicitat președintei Maiei Sandu să convoace de urgență o ședință de lucru cu membrii guvernului și reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate cu scopul de a prelungi interdicția de export al grâului din rezervele de stat până pe data de 10 mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: