Compensații la facturi pentru noiembrie: încă 4 zile pentru înregistrare. Cum rămâne cu cererile depuse după data de 25
Full Article 2 minutes read

Compensații la facturi pentru noiembrie: încă 4 zile pentru înregistrare. Cum rămâne cu cererile depuse după data de 25

Peste 600 de mii de cereri au fost depuse până pe 21 noiembrie pe platforma compensatii.gov.md. Autoritățile amintesc cetățenilor – să completeze cererile online până pe 25 noiembrie inclusiv, pentru a beneficia de compensații începând cu luna noiembrie. Pentru cererile înregistrate după data de 25, compensații vor fi acordate începând cu luna următoare.

Pe 21 noiembrie, reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova au declarat că numărul total al cererilor depuse până în prezent pe platforma compensatii.gov.md a depășit 600 de mii.

Completați cererile online până pe 25 noiembrie inclusiv, pentru a beneficia de compensații începând cu luna noiembrie. Pentru cererile înregistrate după data de 25 a lunii, compensații vor fi acordate începând cu luna următoare”, au menționat autoritățile.

Ministerul a mai spus că dacă cetățenii întâmpină dificultăți la înregistrarea pe platformă pot apela la asistenții sociali sau la bibliotecarii din localitate.

Suplimentar, specialiștii din cadrul centrelor unificate de prestare a serviciilor publice din localitățile rurale din țară sunt gata să ofere suport tuturor persoanelor, pentru depunerea cererii online pe platforma compensatii.gov.md”, au adăugat reprezentanții Ministerului.

Înregistrarea cererilor pentru „compensațiile de iarnă” pentru gaze, termie și energie electrică a început pe 1 noiembrie. NewsMaker a explicat pas cu pas cum vă puteți înregistra, de ce aveți nevoie pentru aceasta și cine poate conta pe compensații.

Încă nu se știe exact care va fi cuantumul compensației pentru fiecare categorie de vulnerabilitate energetică: autoritățile nu au anunțat încă acest lucru. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a declarat, într-o conferință de presă din data de 1 noiembrie, că Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor stabilesc acum câți bani poate aloca Guvernul pentru compensații pentru ultimele luni din 2023 și primele luni din 2024. De asemenea, autoritățile coordonează cu partenerii externi mărimea asistenței anunțate pe 18 octombrie, în cadrul reuniunii „Platforma de Sprijin a Moldovei”.

„La fel ca anul trecut, cuantumul compensației va depinde de mai mulți factori: venitul gospodăriei, istoricul de consum, dacă în familie sunt persoane care lucrează, pensionari, studenți, copii, persoane cu nevoi speciale”, a menționat Buzu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: