VIDEO Comuniștii și Partidul ȘOR, protest în fața Guvernului: Ratingul echipei PAS să fie spălat cu ploaie și să plece în istorie
Full Article 2 minutes read

VIDEO Comuniștii și Partidul ȘOR, protest în fața Guvernului: Ratingul echipei PAS să fie spălat cu ploaie și să plece în istorie

Reprezentanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și ai Partidului „ȘOR” au protestat pe 29 iulie în fața Guvernului. Aceștia au vorbit despre activitatea guvernării, totodată și-au arătat speranța că ploaia de astăzi „va spăla ratingul echipei PAS”.

Comunistul Vladimir Voronin, în fața manifestanților, a spus că a trecut un an de la guvernarea PAS „și nu s-a rezolvat nici măcar o problemă”.

„De facto, nu avem guvernare. Aceea că ei se numesc miniștri sau altfel, este o figură de stil”, a adăugat Voronin.

O manifestantă de la protest a făcut o asociere ploii cu ratingul partidului de guvernământ.

„Să mulțumim domnului de această ploaie frumoasă. Și să spunem că ratingul echipei PAS, care deja s-a coborât la nivel de plintus, să fie spălat cu această ploaie și să plece din istorie definitiv de unde au venit”, a spus manifestanta.

Într-un final, Voronin a spus protestatarilor că trebuie să se unească „și să luptăm împotriva acestei guvernări”. La fel, comunistul a spus că vrea alegeri anticipate.

De menționat, ieri, că înainte de a fi votată prelungirea stării de urgență, fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că părăsește ședința Parlamentului. „Nu vom participa la examinarea acestei stări de urgență în Parlament. Să-și asume ei singuri responsabilitatea”, a spus socialista Zinaida Greceanîi.

Și fracțiunea Partidului „ȘOR” nu a fost prezentă când deputații au votat pentru prelungirea stării de urgență. Membrii partidului au anunțat că pleacă la Curtea de Apel Chișinău pentru a o susține pe Marina Tauber. Magistrații urmau să decidă dacă dau sau nu curs cererii avocaților lui Tauber, care au solicitat anularea măsurii preventive. Într-un final, ședința a fost amânată pentru luni, 1 august, ora 13:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: