VIDEO Comuniștii și Partidul ȘOR, protest în fața Guvernului: Ratingul echipei PAS să fie spălat cu ploaie și să plece în istorie
Full Article 2 minutes read

VIDEO Comuniștii și Partidul ȘOR, protest în fața Guvernului: Ratingul echipei PAS să fie spălat cu ploaie și să plece în istorie

Reprezentanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și ai Partidului „ȘOR” au protestat pe 29 iulie în fața Guvernului. Aceștia au vorbit despre activitatea guvernării, totodată și-au arătat speranța că ploaia de astăzi „va spăla ratingul echipei PAS”.

Comunistul Vladimir Voronin, în fața manifestanților, a spus că a trecut un an de la guvernarea PAS „și nu s-a rezolvat nici măcar o problemă”.

„De facto, nu avem guvernare. Aceea că ei se numesc miniștri sau altfel, este o figură de stil”, a adăugat Voronin.

O manifestantă de la protest a făcut o asociere ploii cu ratingul partidului de guvernământ.

„Să mulțumim domnului de această ploaie frumoasă. Și să spunem că ratingul echipei PAS, care deja s-a coborât la nivel de plintus, să fie spălat cu această ploaie și să plece din istorie definitiv de unde au venit”, a spus manifestanta.

Într-un final, Voronin a spus protestatarilor că trebuie să se unească „și să luptăm împotriva acestei guvernări”. La fel, comunistul a spus că vrea alegeri anticipate.

De menționat, ieri, că înainte de a fi votată prelungirea stării de urgență, fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că părăsește ședința Parlamentului. „Nu vom participa la examinarea acestei stări de urgență în Parlament. Să-și asume ei singuri responsabilitatea”, a spus socialista Zinaida Greceanîi.

Și fracțiunea Partidului „ȘOR” nu a fost prezentă când deputații au votat pentru prelungirea stării de urgență. Membrii partidului au anunțat că pleacă la Curtea de Apel Chișinău pentru a o susține pe Marina Tauber. Magistrații urmau să decidă dacă dau sau nu curs cererii avocaților lui Tauber, care au solicitat anularea măsurii preventive. Într-un final, ședința a fost amânată pentru luni, 1 august, ora 13:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: