Concernul american Ford își sistează activitatea în Rusia
Full Article 2 minutes read

Concernul american Ford își sistează activitatea în Rusia

Concernul american Ford a anunțat că își sistează activitatea în Rusia, din cauza invaziei în Ucraina. O declarație în acest sens a fost publicată pe site-ul companiei, informează Deutsche Welle. Anterior, și BMW a renunțat la piața din Rusia și a anunțat că închide fabrica din Kalingrad.

„În legătură cu situația creată, ne-am informat partenerii că ne sistăm activitatea în Rusia începând din acest moment”, se arată în declarația publicată pe site-ul concernului Ford.

De asemenea, compania a anunțat că va dona 100 mii de dolari în scop umanitar, pentru Ucraina.

Și compania multinațională germană BMW a anunțat pe 1 martie că sistează producerea automobilelor în Kaliningrad și va înceta să aducă mașini pe piața rusească. Concernul german „BMW” a devenit prima mare întreprindere de automobile care a decis să înceapă asamblarea mașinilor pe teritoriul Rusiei. Întreprinderea „Avtotor” este situată în Kaliningrad, iar astăzi această companie furnizează cel mai mare număr de BMW-uri care intră pe piața rusă.

Situația la zi cu privire la războiul din Ucraina în materialul care se actualizează în regim live: O săptămână de război în Ucraina. TEXT LIVE

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: