Concursul pentru șefia PCCOCS rămâne incert. Ședința Consiliului Superior al Procurorilor a eșuat din nou
Full Article 2 minutes read

Concursul pentru șefia PCCOCS rămâne incert. Ședința Consiliului Superior al Procurorilor a eșuat din nou

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) nu a avut loc nici pe 15 februarie. Președinta Consiliului Angela Motuzoc a menționat că pentru a declara ședința deliberativă nu este numărul necesar de cvorum. Și 17 februarie nu va avea loc ședința Consiliului. Motuzoc a spus că un membru CSP a anunțat că nu va fi prezent. „Respectiv nu vom avea cvorum”, a adăugat președinta Consiliului. 

Motuzoc a declarat că este în imposibilitate să anunțe o nouă dată a ședinței.

„Nici astăzi nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru a declara această ședință deliberativă. Din nou, această ședință va fi amânată. Sunt în imposibilitatea de a anunța o nouă dată pentru care să se desfășoare ședința CSP, deoarece nu sunt prezenți membrii atât de drep cât și din societatea civilă. Suntem nevoiți de a consulta inițial și agenda acestora pentru a fi numită o altă ședință a CSP”, a comunicat Motuzoc.

„Ședința din data de 17, de vineri, se contramandează dat fiind faptul că din nou nu se cunoaște despre cvorumul care va fi întrunit. Ne-a anunțat unul din membri că nu va fi prezent. Respectiv nu vom avea cvorum nici pentru data de 17”, a conchis președinta Consiliului.

Amintim că pe 9 februarie la fel nu a avut loc ședința CSP, din lipsă de cvorum. Aceasta a fost amânată pentru 15 februarie „Situația devine din ce în ce mai neclară, în această situație societatea nu poate decât să își facă concluzii”, comunica Motuzoc.

Potrivit agendei ședinței, care era programată pentru 15 februarie, membrii CSP urmau să desemneze un adjunct al procurorului – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, precum și un adjunct al procurorului – șef al Procuraturii Anticorupție.

***

Procesul de selectare a unui candidat pentru funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care a fost inițiat anul trecut, a eșuat cu scandal. CSP va trebui să înceapă din nou întreaga procedură. NM a analizat motivele eșecului concursului, precum și când ar putea fi numit un nou șef al instituției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: