Condamnat la 18 ani închisoare pentru două tentative de omor la comandă, în Chișinău și Cantemir
Full Article 2 minutes read

Condamnat la 18 ani închisoare pentru două tentative de omor la comandă, în Chișinău și Cantemir

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Orhei a fost condamnat la 18 ani închisoare pentru două tentative de omor la comandă, în Chișinău și Cantemir, precum și pentru păstrarea ilegală a armei de foc.

Potrivit oamenilor legii, acesta a comis infracțiunile pe parcursul anului 2018, când a primit comenzi de la anumite persoane.

În primul caz, care a avut loc în capitală, infractorul a efectuat circa 20 de împușcături în direcția automobilului în care se afla victima. Pentru comiterea infracțiunii, individul a folosit mitralieră-pistol de model AK-74.

O altă comandă a fost omorul unei persoane din Cantemir. În acest caz, autorul crimei a folosit o altă armă, și anume un pistol cu calibrul de 5,6 mm, care a fost găsit de polițiști la domiciliul acestuia, în cadrul urmăririi penale. Oamenii legii au reținut și persoana care a comandat acest omor, aceasta primind 15 ani de închisoare.

Din fericire, în ambele cazuri, victimele au supraviețuit.

Pentru faptele comise, pe lângă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 18 ani, instanța de judecată a dispus și încasarea a peste 50 000 de lei  (prejudicii morale și cheltuieli judiciare).

Oamenii legii continuă investigațiile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: