Conducerea Republicii Moldova va expedia un demers la Moscova pentru a obține vaccinul creat de ruși contra COVID-19
Full Article 2 minutes read

Conducerea Republicii Moldova va expedia un demers la Moscova pentru a obține vaccinul creat de ruși contra COVID-19

Conducerea Republicii Moldova va expedia un demers autorităților de la Moscova pentru a obține vaccinul contra COVID-19 creat de ruși. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre președintele Igor Dodon și ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova.

„În altă ordine de idei, am discutat despre vaccinul contra coronavirusului, despre crearea căruia președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent. Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie.

Portalul Meduza notează că există mai mulți producători care au avansat în crearea vaccinei. Este vorba despre instituții precum Moderna, Pfizer, BioNTech, Universitatea Oxford, AstraZeneca, Sinopharm, Wuhan Institute of Biologicals, Chinese Sinovac și CanSinoBio. Toți acești dezvoltatori au început deja cercetările în faza III, în timp ce Institutul Gamaleia din Moscova, care a dezvoltat vaccinul, abia începe faza III.

Aceeași sursă informează că un element important este că majoritatea producătorilor străini au publicat cel puțin unele rezultate ale testelor, însă despre vaccinul rus nu există încă detalii.

Amintim că pe 11 august, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat despre înregistrarea primului vaccin împotriva infecției COVID-19. Acesta a spus că vaccinul „funcționează destul de eficient, formează o imunitate stabilă și a trecut toate verificările necesare”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: