Consiliul Audiovizualului a împărțit noi amenzi. Noroc TV și Vocea Basarabiei TV, sancționate
Full Article 2 minutes read

Consiliul Audiovizualului a împărțit noi amenzi. Noroc TV și Vocea Basarabiei TV, sancționate

Consiliul Audiovizualului (CA) a împărțit noi amenzi în cadrul ședinței de astăzi, 23 septembrie. Astfel, posturile TV Noroc și Vocea Basarabiei au fost sancționate cu câte 5 mii de lei pentru lipsa acordului CA la modificarea asociațiilor.

Potrivit NM, dacă mai devreme proprietarul și directorul Vocea Media (deține postul TV) era Dorel Bălan, atunci în august jurnalista Valentina Ursu a devenit noul coproprietar al postului TV. Ea deține un pachet de 50% din acțiunile Vocea Media. De asemenea, Valentina Ursu este și directorul general al canalului TV. La rândul său, Dorel Balan are o cota de 50% din canal. De remarcat este că Vocea Basarabiei a informat anterior CA cu privire la schimbarea directorului postului TV, dar patronul postului nu a aprobat schimbarea.

Într-un comunicat emis, CA menționează că, conform art. 25 alin. (5) din CSMA, furnizorii de servicii media au obligația să solicite în scris acordul Consiliului pentru orice modificare în documentele şi în datele declarate prevăzute la art. 25 alin. (4) lit.c)–e) al CSMA și anume, în speța de față, datele de identificare ale asociaților până la nivel de persoană fizică sau juridică.

„În pofida reglementărilor legale, „Vocea media” SRL nu a solicitat și nu a primit un acord în acest sens”, precizează CA.

Aceeași amendă, de 5 mii de lei, a primit-o și postul de televiziune Noroc, care a fost deținută anterior Doinița Topala, iar în prezent este administrată de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii.

Valentina Ursu a declarat pentru NM că nu știe încă de decizia CA. Contactat de NM pentru a comenta situația, reprezentanții Noroc TV au declarat că conducerea va contacta NM la o dată ulterioară.

De menționat că Codul Serviciilor Media Audiovizuale prevede că canalele TV și posturile de radio sunt obligate să obțină permisiunea de la CA la schimbarea proprietarilor activelor media. Încălcarea acestei prevederi prevede amendă în mărime de la 5.000 lei la 10.000 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: