Consiliul Audiovizualului a împărțit noi amenzi. Noroc TV și Vocea Basarabiei TV, sancționate
Full Article 2 minutes read

Consiliul Audiovizualului a împărțit noi amenzi. Noroc TV și Vocea Basarabiei TV, sancționate

Consiliul Audiovizualului (CA) a împărțit noi amenzi în cadrul ședinței de astăzi, 23 septembrie. Astfel, posturile TV Noroc și Vocea Basarabiei au fost sancționate cu câte 5 mii de lei pentru lipsa acordului CA la modificarea asociațiilor.

Potrivit NM, dacă mai devreme proprietarul și directorul Vocea Media (deține postul TV) era Dorel Bălan, atunci în august jurnalista Valentina Ursu a devenit noul coproprietar al postului TV. Ea deține un pachet de 50% din acțiunile Vocea Media. De asemenea, Valentina Ursu este și directorul general al canalului TV. La rândul său, Dorel Balan are o cota de 50% din canal. De remarcat este că Vocea Basarabiei a informat anterior CA cu privire la schimbarea directorului postului TV, dar patronul postului nu a aprobat schimbarea.

Într-un comunicat emis, CA menționează că, conform art. 25 alin. (5) din CSMA, furnizorii de servicii media au obligația să solicite în scris acordul Consiliului pentru orice modificare în documentele şi în datele declarate prevăzute la art. 25 alin. (4) lit.c)–e) al CSMA și anume, în speța de față, datele de identificare ale asociaților până la nivel de persoană fizică sau juridică.

„În pofida reglementărilor legale, „Vocea media” SRL nu a solicitat și nu a primit un acord în acest sens”, precizează CA.

Aceeași amendă, de 5 mii de lei, a primit-o și postul de televiziune Noroc, care a fost deținută anterior Doinița Topala, iar în prezent este administrată de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii.

Valentina Ursu a declarat pentru NM că nu știe încă de decizia CA. Contactat de NM pentru a comenta situația, reprezentanții Noroc TV au declarat că conducerea va contacta NM la o dată ulterioară.

De menționat că Codul Serviciilor Media Audiovizuale prevede că canalele TV și posturile de radio sunt obligate să obțină permisiunea de la CA la schimbarea proprietarilor activelor media. Încălcarea acestei prevederi prevede amendă în mărime de la 5.000 lei la 10.000 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: