Colaj NM

Consiliul de Observatori al SA Moldovagaz: Sergiu Tofilat și Constantin Borosan, desemnați membri 

Consiliul de Observatori al SA „Moldovagaz” și-a modificat componența. Potrivit reprezentanților societății pe acțiuni, din echipă face parte expertul în domeniul energiei Sergiu Tofilat, dar și secretarul de stat al Ministerului Energiei al Republicii Moldova Constantin Borosan. 

Pe 28 iulie a avut loc Adunarea generală anuală a acționarilor SA „Moldovagaz”, în cadrul căreia a fost aleasă noua componență a Consiliului de Observatori.

Potrivit reprezentanților Moldovagaz, nouă componență arată în felul următor:

  • Vitalii Markelov, vicepreședinte al Consiliului de Administrație, SAP „Gazprom”;
  • Serghei Kuzneț, membru al Consiliului de Administrație, șef Departament, SAP „Gazprom”;
  • Kirill Neuimin, șef Direcție, SAP „Gazprom”;
  • Dmitrii Handoga, șef Departament, SAP „Gazprom”;
  • Constantin Borosan, secretar de stat, Ministerul Energiei al Republicii Moldova;
  • Sergiu Tofilat, reprezentant al societății civile.

Conform Statutului SA „Moldovagaz”, Consiliul de Observatori reprezintă interesele acționarilor în perioada dintre Adunările generale ale acționarilor și în limitele atribuțiilor sale, exercită conducerea generală și controlul asupra activității Societății și Consiliului de Administrație. Membrii Consiliului de Observatori sunt aleși prin vot cumulativ de către Adunarea generală a acționarilor pe un termen de un an și pot fi realeși un număr nelimitat de ori.

Din componența Consiliul de Observatori fac parte 6 persoane. Autoritatea abilitată din partea Republicii Moldova desemnează în componența Consiliului de Observatori 2 membri. La Adunarea generală anuală ordinară a acționarilor SA „Moldovagaz” din 31.05.2022, în Consiliul de Observatori al SA „Moldovagaz” din partea Republicii Moldova au fost aleși: Veaceslav Negruța și Constantin Borosan. Negruța a demisionat din funcția de membru al Consiliului de Observatori ai Moldovagaz. Informația a fost confirmată pe 7 aprilie 2023. Negruța preciza că a depus o cerere de demisie și că formal rămâne membru până la desemnarea unei alte persoane. Acesta însă nu participă la luarea deciziilor.

Conform Regulamentului Consiliului de Observatori orice membru al Consiliului poate din proprie inițiativă solicita în scris încetarea calității sale de membru înainte de termen. Calitatea de membru al Consiliului de consideră încetată din ziua următoare depunerii cererii.

SA „Moldovagaz” a fost fondată în anul 1999. SAP ”Gazprom” deține 50% din acțiuni, Agenția Proprietății Publice a Republicii Moldova – 35,33%, Comitetul de gestionare a patrimoniului din Transnistria – 13,44%, persoanele fizice și juridice – 1,23%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: