„Consiliul Europei cunoaște cine a generat derapajele democratice din țara noastră”. Președinția, despre declarațiile lui Greceanîi
Full Article 1 minutes read

„Consiliul Europei cunoaște cine a generat derapajele democratice din țara noastră”. Președinția, despre declarațiile lui Greceanîi

Instituția prezidențială a venit cu o reacție după ce președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că în acțiunile Maiei Sandu „se atestă o tentativă de violare a obligațiilor sale constituționale”.

„Consiliul Europei cunoaște foarte bine situația din Republica Moldova și la fel de bine cunoaște cine a generat și continuă să genereze derapajele democratice din țara noastră. Alegerile anticipate, pe care formațiunea dnei Greceanîi vrea să le evite cu orice preț, sunt un element important al procesului democratic și reprezintă de fapt voința cetățenilor, care vor să scape de politicienii compromiși și corupți”, se arată în răspunsul președinției oferit Ziarului de Gardă.

Anterior, NM a contactat-o pe Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a șefei statului. Aceasta a declarat că președinția nu are nici o reacție la acest subiect.

Menționăm că președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, a acuzat-o pe Maia Sandu de tentativă de uzurpare a puterii în stat și a adresat o scrisoare Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović, cu solicitarea să medieze conflictul instituțional dintre președinție și legislativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: