„Constatăm un șir de încălcări”. Blocul „Renato Usatîi” a depus o plângere la PG și la IGP (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Constatăm un șir de încălcări”. Blocul „Renato Usatîi” a depus o plângere la PG și la IGP (VIDEO)

Blocul electoral „Renato Usatîi” a depus o plângere la Procuratura Generală și la Inspectoratul General al Poliției. Se întâmplă în contextul în care, în localitatea Corjova ar fi avut loc acțiuni de corupere a alegătorilor.

„Constatăm un șir de încălcări. Puteți urmări cum în satul Corjova, niște reprezentanți ai Partidului „ȘOR” oferă 200 de lei cetățenilor care prezintă buletinele de identitate cu confirmarea faptul că au votat. Probele video de corupere a alegătorilor au fost expediate în adresa blocului „Renato Usatîi” de unii simpatizanți ai blocului. Avocații au întocmit o plângere penală pe faptul coruperii alegătorilor. Plângerea a fost înregistrată la Procuratura Generală, la Inspectoratul General al Poliției și cu titlu de informare, am sesizat și Comisia Electorală Centrală”, a spus Natalia Bairam, reprezentanta blocului „Renato Usatîi”.

Formațiunea a cerut inițierea unui dosar penal și tragerea la răspundere a celor vinovați.

NM a solicitat o reacție din partea Alinei Șargu, purtătoarea de cuvânt al Partidului „ȘOR”. La momentul publicării știrii, NM nu a primit nici un răspuns.

Totuși, formațiunea a publicat un mesaj pe pagina de Facebook.

„Informația lansată în spațiul public de către reprezentanții blocului electoral „Renato Usatîi”, precum că Partidul „ȘOR” ar plăti bani alegătorilor reprezintă un fals și o provocare. Nimeni dintre candidații sau activiștii Partidului „ȘOR” nu a recurs la asemenea gesturi, iar această acuzație are scopul de a induce în eroare opinia publică și a denigra formațiunea noastră. Le cerem tuturor instituțiilor de presă să nu tirajeze acest fals, iar oponenților noștri să se comporte civilizat și să nu recurgă la atacuri murdare, încercând să influențeze, în acest fel, rezultatele alegerilor parlamentare și opțiunea electorală a cetățenilor”, se arată în mesajul formațiunii.

Menționăm că poliția a înregistrat trei cazuri de corupere a alegătorilor în Bender, Strășeni și Drochia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: